NRK Meny
Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un under en inspeksjon.
Foto: KCNA

Nord-Koreas atomprogram

Oppsummert

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at landet vil stanse atomprøvesprengninger og interkontinentale missiltester, ifølge nyhetsbyrået KCNA.

 • Vil ha underskriften til Kim

  Lederen av Organisasjonen for prøvestansavtalen mener Nord-Korea bør vurdere å signere avtalen for å formalisere stansen av atomprøvesprenging. Lassina Zerbo oppfordret også andre land til å slutte seg til avtalen, inkludert USA og Kina, skriver NTB.

 • Russland: Positive til Nord-Korea

  Det russiske utenriksdepartementet er positive til at Nord-Korea har besluttet å stanse prøvesprengningene. De sa også at USA og Sør-Korea må reduserer den militære aktiviteten i regionen, det melder Reuters.

 • EU: Positivt skritt av Nord-Korea

  – Signalet fra Nord-Korea om å stanse prøvesprengingene er et positivt og etterlengtet skritt på en vei som må føre til en fullstendig atomnedrustning, sier EUs utenrikssjef Frederica Mogherini.

 • Kina glad for oppskytings-stopp

  Det kinesiske utenriksdepartement sier i en uttalelse at Kina ønsker velkommen Nord-Koreas signal om at landet ikke trenger å gjennomføre flere prøveoppskytinger, ifølge Reuters. – Det vil bidra til å redusere spenningen på den koreanske halvøy.

 • Japan ikke overbevist om atomløfte

  Japan er ikke fornøyd med Nord-Koreas løfte, og vil fortsette å presse det lukkede regimet. Forsvarsminister Itsunori Onodera sier Nord-Korea ikke nevnte «skrinlegging av de ballistiske missilene med kort og middels rekkevidde», skriver AFP.

  Itsunori Onodera
  Foto: Carolyn Kaster / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no