NRK Meny
Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un under en inspeksjon.
Foto: KCNA

Nord-Koreas atomprogram

Oppsummert

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at han vil stanse atomprøvesprengninger og interkontinentale missiltester. USA krever full atomnedrustning i Nord-Korea, men det er uklart om atomprogrammet blir opprettholdt.

 • FN-apport viser aktivt atomprogram

  En konfidensiell FN-rapport konkluderer med at Nord-Korea ikke har avsluttet sitt atomprogram etter toppmøtet mellom landets diktator og USAs president. Rapporten ble overlevert FNs Nord-Korea-komité fredag kveld, melder Reuters.

 • Hevdar atomprogrammet held fram

  USA sin utanriksminister Mike Pompeo seier at det framleis blir produsert kjernefysisk materiale i Nord-Korea. Det trass i at Donald Trump for seks veker sidan proklamerte at atomtrusselen frå Nord-Korea var over, skriv NTB.

  Mike Pompeo
  Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP
 • Tek viktige steg mot atomnedrusting

  Bilete publisert av overvakings- og analysegruppa 38 North viser at Nord-Korea har byrja å avvikle det som skal vere ein av dei viktigaste anlegga for testoppskytingar. Det melder CNN.

 • Pompeo: Nord-Korea en atomtrussel

  USAs utenriksminister Mike Poempeo tilbakeviste president Trumps tweet tidligere denne måneden om at Nord-Korea ikke lenger utgjør en atomtrussel. – Jeg er sikker på at Trump mente at vi har redusert trusselen, sa Pompeo ifølge CNN.

 • Norge tilbyr USA hjelp

  Norge tilbyr USA hjelp til å verifisere at Nord-Korea holder løftet om atomnedrustning. – Jeg har tilbudt det vi har av ekspertise, særlig på verifikasjon, og det blir veldig godt mottatt på amerikansk side, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no