Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un under en inspeksjon.
Foto: KCNA

Nord-Koreas atomprogram

Oppsummert

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at han vil stanse atomprøvesprengninger og interkontinentale missiltester. USA krever full atomnedrustning i Nord-Korea, men det er uklart om atomprogrammet blir opprettholdt.

 • Abe støtter Trump i nedrustningssak

  Japans statsminister Shinzo Abe seier seg fullstendig samd med USAs president Donald Trump i at Nord-Korea er nøydde til å setja i verk atomnedrustning omgåande, skriv Reuters.

 • Kim var ved rakettoppskytningene

  Nord-Koreas leder Kim Jong-un var til stede under rakettoppskytningene i dag tidlig, det melder landets nyhetsbyrå KCNA. De kaller det en prøveoppskytning. I dag tidlig ble det sendt flere kort-distansemissiler fra landets østside og ut i Japanhavet.

 • Trur på Kim Jong-un

  USA sin president Donald Trump seier han er sikker på at Kim Jong-un vil halde løftet sitt og signere ein avtale om full nedrusting av atomvåpenprogrammet til Nord-Korea. Det skriv han på Twitter.

  Laster Twitter-innhold
 • Ber Nord-Korea roe seg

  Sørkoreanske myndigheter ber naboene i nord om å avstå fra handlinger som kan øke den militære stemningen på halvøya. Oppfordringen kommer etter at Nord-Korea i natt sendte opp flere kortdistanseraketter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no