NRK Meny
Folk følger med på tv i Nord-Korea om jordskjelvet
Foto: JUNG YEON-JE / AFP

Nord-Koreas atomprogram

Oppsummert

Nord-Korea har testa raketter et tosifret antall ganger i i år, og har prøvesprengt flere atombomber. Kim Jong-un truer med å angripe USA og Sør-Korea med atomvåpen. Frykten er at de utvikler raketter som kan bære atomvåpen over lange strekninger.

 • Kina ønskjer dialog om Nord-Korea

  Kina oppfordra tysdag til samtalar for å løyse atomkrisa i Nord-Korea, etter at USA igjen kalla landet ein «sponsor av terrorisme». – Vi håper alle partar kan bidra til å lette spenninga, seier utanrikspolitisk talsperson Lu Kang, ifølgje Reuters.

  Lu Kang
  Foto: NICOLAS ASFOURI / Afp
 • Kinesisk delegasjon til Nord-Korea

  Ein høgtståande delegasjon frå Kina er i Nord-Korea der dei truleg skal forsøke å få Kim Jong-un til å bøye av for press om å minske atomtruslane sine. USAs president Donald Trump har kritisert Kina for ikkje å bruke innflytelsen sin mot Nord-Korea.

 • Sudan kutter bånd til Nord-Korea

  Sudan vil kutte militære forbindelser og handel med Nord-Korea, opplyser amerikanske myndigheter. Utviklingen er en seier for USA, skriver NTB. Ifølge en amerikansk talsperson kommer avgjørelsen av trusselen Nord-Koreas atomprogram utgjør.

 • USA åpner for dialog med Nord-Korea

  Forsvarsminister James Mattis sier at USA er åpne for dialog med Nord-Korea hvis landet nedruster sin våpenproduksjon i Pyongyang, melder Reuters. – Såfremt de slutter å teste, utvikle, produsere og selge våpen, er vi åpne for dialog, sier han.

 • USA: Kan forhandle med Nord-Korea

  USAs forsvarsminister James Mattis åpner for dialog med Nord-Korea hvis de slutter å utvikle kjernefysiske våpen i Pyongyang, melder Reuters. – Så lenge de slutter å teste, utvikle og eksportere våpen, er vi åpne for dialog, sier forsvarsministeren.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no