NRK Meny
FNs Sikkerhetsråd diskuterer Nord-Korea. USAs utenriksminister Rex Tillerson er tilstede

Nord-Koreas atomprogram

Oppsummert

Sikkerhetsrådet i FN diskuterer fredag ettermiddag situasjonen i Nord-Korea etter at landet på ny prøveskjøt et langtrekkende missil. Nord-Koreas FN-ambassadør og USAs utenriksminister Rex Tillerson deltar.

 • – Skaffet atomdeler via ambassade

  Nord-Korea har brukt sin ambassade i Berlin til å få tak i avanserte deler til bruk i sitt atomprogram, sier lederen for den tyske etterretningstjenesten BfV. Delene skal kunne brukes til både sivile og militære formål.

 • FN: Nord-Korea trosser sanksjoner

  Nord-Korea bryter handelssanksjonene FN har pålagt landet og håver inn milliarder på eksport av kull, stål og andre varer, viser en FN-rapport. Handelen skal ha skjedd ved hjelp av falske dokumenter som oppgir at kullet kommer fra andre land-

 • Nord-Korea med nye missiler

  Nord-Korea har videreutviklet sine interkontinentale missiler, men de har fortsatt ikke kapasitet til å nå det amerikanske fastlandet. Det sier general Paul Selva til AFP. Det er også uklart om missilene tåler påkjenningen i atmosfæren.

 • – De kjøper seg tid

  20 ministre og toppledere var tirsdag samlet i Vancouver for å diskutere Nord-Koreas atomvåpentrussel. Norge var også en av deltakerne. Japans utenriksminister underskreket at de andre ikke måtte la seg forføre av Pyongyangs nylige sjarmforsøk.

 • Paven frykter atomkrig

  Pave Frans begynte sin reise til Chile og Peru mandag med å uttrykke bekymring for at verden kan rammes av en atomkrig. – Jeg tror vi befinner oss helt på kanten, sa paven om bord på flyet sitt, skriver NTB.

  Pave Frans ble tatt imot av Chiles president Michelle Bachelet da han landet i Santiago
  Foto: Martin Bernetti / AFP
– Vi ønsker ikke krig med Nord-Korea, men vil bruke alle midler for å forsvare oss mot nordkoreansk aggresjon, sa USAs utenriksminister Rex Tillerson
FNs Sikkerhetsråd diskuterer Nord-Korea. USAs utenriksminister Rex Tillerson er tilstede

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no