NRK Meny
FNs sikkerhetsråd om Nord-Korea
Foto: DON EMMERT / Afp

Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd

Oppsummert

FNs sikkerhetsråd tok mandag opp forholdene i Nord-Korea til tross for protester fra Kina og Russland. En FN-komité har anbefalt at rådet skal vurdere å stille Nord-Korea for Den internasjonale straffedomstolen i Haag for menneskerettsbrudd.

 • Nord-Korea skyter raketter

  Nord-Koreanske myndigheter skjøt flere kort-distanseraketter ut i havet utenfor østkysten av landet i dag, opplyser det sør-koreanske forsvarsdepartementet. Rakettene ble skutt ut få timer etter at FNs sikkerhetsråd vedtok nye sanksjoner mot regimet.

 • USA: Nord-Korea er et mareritt

  USAs utsending i FNs sikkerhetsråd, Samantha Powers, sa mandag kveld at nord-koreanere lever i et mareritt og at deres menneskerettigheter blir brutt. Powers sa at vitnemål viser at landet straffemetoder er brutale og sadistiske.

 • 11 av 15 vil diskutere Nord-Korea

  Kina og Russland forsøkte mandag å stoppe FNs sikkerhetsråd i å ta opp bruddene på menneskerettigheter i Nord-Korea, men ble stemt ned av et stort flertall. Chad og Nigeria avslo fra å stemme.

  Sør-Korea og Russland i FNs sikkerhetsråd
  Foto: DON EMMERT / Afp
 • Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd

  FNs sikkerhetsråd skal mandag diskutere situasjonen i Nord-Korea, på initiativ fra 10 av de 15 medlemslandene. Det er ventet at Kina vil forsøke å blokkere diskusjonen, men flertallet mener situasjonen nå er så alvorlig at det er et sikkerhetsproblem.

 • Truer med atomprøvesprengning

  Nord-Korea truer med en ny atomprøvesprengning etter FN-kritikk. – Denne aggresjonen fra USA gjør at vi ikke lenger kan avstå fra å iscenesette en ny kjernefysisk test, skriver Nord-Kores utenriksdepartement i en uttalels.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no