Koreas Summit
Foto: AP

Nord-Korea

Oppsummert

Nord-Korea melder at landet vil legge ned et testanlegg for atomvåpen. Utenlandske eksperter mener dette anlegget ikke lenger er fungerende. Etter en periode med prøveoppskytinger og tøff retorikk mot USA, er tonen nå en annen i forholdet til Vesten.

 • Vurderer nødhjelp til Nord-Korea

  Russland vurderer å sende 50 000 tonn hvete som humanitær nødhjelp til Nord-Korea, slik at landet kan overleve det som blir beskrevet som naturkatastrofer av russiske myndigheter, melder nyhetsbyrået Interfax.

 • Abe sier det er på tide å møte Kim

  Japans statsminister Shinzo Abe sier tiden nå er inne for å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un og gjenopprette diplomatiske bånd mellom de gamle fiendene. Nordkoreanske myndigheter har så langt ikke uttalt seg om et mulig møte med Abe.

 • Nord-Koreansk diplomat til Sverige

  Ein toppdiplomat frå Nord-Korea er på veg til Sverige, melder AFP. Choe Son Hui, som er høgt oppe i landets utanriksdepartement, fortalde reporterar på flyplassen i Bejjing at ho skal delta på ein internasjonal konferanse.

 • Kim Jong-un er på plass i Kina

  Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har ankommet Kina og skal være i landet fram til 10. januar. Kim er i Kina for å møte landets president Xi Jinping. I fjor var den nordkoreanske lederen i Kina tre ganger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no