NRK Meny
Kim Jong Un på Paektu
Foto: KCNA / Reuters

Nord-Korea

Oppsummert

Forholdet mellom Nord-Korea, nabolandene og USA er svært spent, bl.a. som følge av en rekke rakettoppskytinger fra det lukkede landet. USA kom med et utkast til FNs sikkerhetsråd om skjerpede sanksjoner mot landet fredag.

 • BBC: Nord-Korea bak halvbror-drap

  Ifølgje ein ny BBC-dokumentar blir det hevda at drapet på Kim Jong-un var ein nøye planlagt etterretningsoperasjon. Videomateriale frå flyplassen skal vise at minst fire hemmelege agentar frå Nord-Korea var på plass da drapet skjedde.

 • Mistenkt for brudd på sanksjoner

  FN har innført et globalt forbud for fire skipsfartsøy mot å legge til havn etter å ha brutt sanksjonene innført mot Nord-Korea. Skipene er identifisert som Petrel 8, Hao Fan 6, Tong San 2 and Jie Shun. Ifølge nettsiden Vessel Finder.

 • Kim Jong-uns søster forfremmet

  Nord-Koreas leder har forfremmet sin yngre søster Kim Yo-jong til en ny stilling i partiet. Hun får dermed en rolle i sentralstyret i partiet, hvor en del av de politiske beslutningene fattes, skriver nyhetsbyrpet AP.

 • Andersen vil gi seg i Nord-Korea

  Den norske fotballtreneren Jørn Andersen sier til TV 2 at den spente situasjonen rundt regimet i Nord-Korea gjør at han neppe vil fortsette i jobben som landslagstrener. Andersen sier til kanalen at landet blir «mer og mer forlatt».

 • Nordkoreanere «slavearbeidere»

  Nord-Korea har sendt titusenvis av arbeidere til land som Kina, der de under slavelignende forhold pakker sjømatprodukter som også havner i Europa. Arbeiderne voktes av nordkoreanske oppassere, og staten tar opptil 70 prosent av lønna, ifølge Ap.

  Republic of Kim The US Connection
  Foto: Ng Han Guan / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no