Koreas Summit
Foto: AP

Nord-Korea

Oppsummert

Nord-Korea melder at landet vil legge ned et testanlegg for atomvåpen. Utenlandske eksperter mener dette anlegget ikke lenger er fungerende. Etter en periode med prøveoppskytinger og tøff retorikk mot USA, er tonen nå en annen i forholdet til Vesten.

 • Nord-Korea revurderer våpenprogram

  Nordkoreanske myndigheter har under en nedrustningssamtale i Genève fortalt FN at militærøvelsene til USA og Sør-Korea kan gjøre at Nord-Korea blir nødt til å revurdere nedtrappingen av våpenprogrammet sitt, melder Reuters.

 • Nord-Korea blir rike på nettyveri

  Ifølge en ny FN-rapport skal Nord-Korea ha tjent mer enn 20 milliarder kroner gjennom tyveri av kryptovaluta, skriver CNN. Eksperter mener Nord-Korea har gjort dette for å unngå internasjonale sanksjoner og for å finansiere våpenprogrammet sitt.

 • Nord-Koreas økonomi i nedgang

  Nord-Koreas økonomi krympet i fjor med 4,1 prosent, ifølge den Sørkoreanske sentralbanken. Det melder NPK. Nedgangen skal skyldes internasjonale sanksjoner og årlig vær.

 • – Kim beordret missiltest

  Nord-Koreas oppskyting av kortdistansemissiler var en advarsel til «sørkoreanske krigshissere», det melder det nordkoreanske, statlige nyhetsbyrået KCNA. De kaller det en ny type taktiske, styrte våpen.

  Kim Jong-un
  Foto: Kcna Via Kns / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no