Hopp til innhold
nødnett
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nødnettet

Oppsummert

Det nye heldigitale nødnettet er et landsdekkende digitalt radiosamband for nødetatene. Nettet har kostet seks milliarder kroner. Det nye nødnettet ble satt i drift i 2015.

 • Naudnettet er nede

  Uveret har ført til at naud- og telefonnettet er nede fleire stadar i Vestfold og Telemark, Viken og Innlandet.

  – Store delar av telefonnettet til Telenor, Telia og Ice er nede i disse områda, seier avdelingsleiar for kommunikasjon i Vestre Viken helseføretak, Hege Frostad Dahle til NTB.

  Mange av basestasjonane i desse områda går no på reservestraum. Fleire stasjonar kan falle ut om straumbrotet varer lenger. Det kan bli verre enn det er no, seier Dahle.

  På spørsmål om kor alvorleg sitasjonen er når det kjem til liv og helse svarar han:

  – Det er ein avlorleg situasjon.

  Ringerike brann skriv på Twitter at dei har bemanna brannstasjonen på Nes og ber folk møte direkte der slik at dei kan få varsla vidare om nokon treng hjelp.

  Grunna uveret som herjar på Sør og Austlandet er det problem med mobilnettet også i Flå. Sør-Aust politidistrikt skriv på Twitter at det vil stå ein ambulanse ved McDonalds i Flå med blålys på om nokon skulle trenge akutt helsehjelp.

  Det blåser fortsatt kraftig i Buskerud.
  Foto: Harald Reitan
 • Trøbbel for naudnettet

  Ringerike brann skriv på Twitter at store delar av mobilnettet rundt Nes i Ådal er ute av drift og det er vanskeleg å få varsla naudetaten. Dei har difor bemanna brannstasjonen på Nes og ber folk møte direkte der slik at dei kan få varsla vidare om nokon treng hjelp.

  Grunna uveret som herjar på Sør og Austlandet er det problem med mobilnettet også i Flå. Sør-Aust politidistrikt skriv på Twitter at det vil stå ein ambulanse ved McDonalds i Flå med blålys på om nokon skulle trenge akutt helsehjelp.

 • Røst og Værøy uten nødnett

  Utfallet skjedde midt på dagen i dag og det er meldt om retting innen kl 09.00 i morgen 31.03.21. Driftsorganisasjonen for nødnett skal sende ut mannskaper i morgen tidlig for å rette feilen.

  – Det er svært uheldig at nødnettet faller ut midt i Lofotsesongen. Det er høy aktivitet i begge kommunene og risikobildet er forhøyet på denne tiden. At nødetatene og andre beredskapsaktører blir uten nødnett i denne perioden kan være kritisk, sier brannsjef på Røst Tom Ragnar Pedersen.

  Torsk i kar.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no