NRK Meny

Nødmelding ved Korfu

Oppsummert

En passasjerbåt utenfor Korfu har sendt nødsignaler på grunn av mistanke om væpnede personer om bord, ifølge gresk TV. Den statlige TV-stasjonen melder at ulovlige innvandrere er involvert.

 • 900 syriske flyktningar berga

  Skipet som sendte ut naudmeldingar utanfor Italia i går, hadde 900 syriske flyktningar ombord. Kystvakta seier onsdag at motoren til frakteskipet var låst, med roret i ein kurs som ville ført skipet rett inn mot kysten av Puglia.

 • Skipet har lagt til land

  Flere hundre flyktninger har forlatt lasteskipet Blue Sky M og gått i land i den italienske havnen Gallipoli. Italienske myndigheter tok kontroll over skipet i går etter at mannskapet forsvant og programmerte fartøyet til en kollisjonskurs med land.

 • Italienske styrker border skip

  Myndighetspersoner fra Italia har bordet skipet som tidligere i dag sendte ut en nødmelding. Tre representanter for kystvakten ble firet ned fra et helikopter for å forsikre seg om at skipet kan navigere trygt, skriver Reuters.

 • Kaptein: Ingen i fare

  BBC melder at kystvakten har snakket med kapteinen om bord, som sier at ingen er i fare på skipet som tidligere i dag sendte ut nødmelding. Meldingene om væpnede personer er ubekreftet, men kapteinen skal ha gitt beskjed om at de ikke trenger hjelp.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no