NRK Meny
Hjelpesendinger til Madaya
Foto: LOUAI BESHARA / Afp

Nødhjelp til Syria

Oppsummert

Rundt 486.700 mennesker i Syria lever i områder som er beleiret av enten regjeringsstyrker eller opprørsstyrker, ifølge FN. Mange er rapportert døde som følge av underernæring eller mangel på medisinsk hjelp.

 • Nødhjelp til Syria

  Sytti lastebiler med humanitær hjelp kom søndag fram til fire beleirede byre i Syria, for første gang på seks måneder, opplyser Røde Kors. Hjelpeorganisasjonen opplyser at forsyningene ble levert til to byer nær Damascus, og to landsbyer i Nord-Vest.

 • 4.000 får nødhjelp i Syria

  En hjelpeforsyning har nådd frem til den syriske landsbyen Daraya, ifølge FN. Forsyningen gir mat til 2.400 mennesker i en måned og medisinsk utstyr til alle de 4.000 innbyggerne, melder Reuters.

  Nødhjelp når frem til Daraya
  Foto: FADI DIRANI / Afp
 • Nødhjelp har nådd syrisk by

  En nødhjelpskolonne fra Røde Halvmåne har nådd inn til den syriske byen Daraya, som har vært beleiret av regjeringsstyrker i fire år. Ni lastebiler med mat og medisiner losses nå inn.

 • FN vurderer helikopter-nødhjelp

  Helikoptre kan bli brukt til å levere nødhjelp til beleirede områder i Syria, opplyser FN før krisemøtet i Sikkerhetsrådet. Forhandlinger om humanitær tilgang til beleirede områder har ikke kommet i gang. Over 500.000 syrere bor i slike områder.

 • Ber FN fly nødhjelp til Syria

  Frankrike ber FN sette i gang med flyslipp av nødhjelp til beleirede områder i Syria. Anmodningen kommer to dager før FNs sikkerhetsråd skal holde møte for å diskutere tilgangen til nødhjelp for de beleirede områdene i det borgerkrigsherjede landet.

FNs visegeneralsekretær for humanitære spørsmål, Stephen O'Brien, sa under en høring at Syria-krisen er den mest akutte og skammefulle flekken på verdens humanitære samvittighet. 12,2 millioner syrere trenger humanitær hjelp.
Amnesty om sult som straff

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no