Hopp til innhold
Nobels Fredssenter
Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Nobels fredssenter

Oppsummert

Kulturminister Trine Skei Grande foreslår å flytte Nobels Fredssenter fra Vestbanen til det gamle Samtidsmuseet på Bankplassen.

  • Steinkjer skole får utmerkelse for god dialog

    Steinkjer skole har fått utmerkelsen for god dialog fra Nobels Fredssenter. Den får de for kampanjen «Si hei og vær grei», som elevene selv har tatt initiativ til.

    Målet med kampanjen er at elevene skal bli mer bevisst på hva de sier til hverandre, og slutte å bruke sårende ord.

    – Vi er spesielt imponert over at det er elevene selv som står bak, og at initiativet nå sprer seg videre i landet, sier fredssenterets direktør Kjersti Fløgstad.

  • Kronprinsen åpner jubileumsutstilling om Fridtjof Nansen

    Kronprins Haakon åpner en ny utstilling om Fridtjof Nansen på Verdens flyktningdag 20. juni. I 2022 er det hundre år siden Nansen mottok Nobels fredspris, og Nobels Fredssenter markerer jubileet med en utstilling om Nansens humanitære arv, skriver Nobels Fredssenter i en pressemelding.

  • Nyåpning av fredsprisutstillingen

    I over et halvt år har fredsprisutstillingen vært koronastengt, men i dag åpner den igjen for publikum på Nobels Fredssenter. Utstillingen viser en fotoserie av den verdenskjente fotografen Aïda Muluneh.

  • Et historisk veiskille

    – Årets fredsprisutstilling på Nobels Fredssenter gir oss et bilde av menneskene, hverdagslivet, landskapet og den skjøre freden i Etiopia. Den gir oss en forståelse av prisvinnerens kamp, skriver NRKs kunstanmelder om utstillingen som åpner torsdag.

  • Fløgstad til Nobel fredssenter

    Kjersti Fløgstad er ansatt som ny direktør ved Nobels Fredssenter. Hun tiltrer stillingen på nyåret 2020. Hun har jobbet i flere år som konsulent og rådgiver innen bærekraft og samfunnsansvar og kommer fra stillingen som rådgiver i DNB.

    Kjersti Fløgstad, generalsekretær i UNICEF Norge
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
inviterer til prisutdeling på Nobels Fredssenter.
Heller ikke på Nobels Fredssenter får de noe varsel om hvem vinneren av årets fredspris er, før klokken 11. Direktør Bente Erichsen gleder seg naturlig nok til å vite hvem det blir.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no