Hopp til innhold
Carlos Ghosn
Foto: Michel Euler / AP

Saken mot tidligere Nissan-sjef

Oppsummert

Tidlegare styreleiar i Nissan, Carlos Ghosn, rømte fra Japan hvor han er tiltalt for økonomisk kriminalitet. Han flyktet til Libanon i en instrumentkasse.

  • Dømt i Japan for fluktforsøk

    De to amerikanerne, Michael Taylor og sønnen Peter er dømt i Tokyo for å ha hjulpet den tidligere Nissan-sjefen Carlos Ghosn å rømme fra Japan til Libanon, skriver AFP. Faren er dømt til fengsel i to år, mens sønnen skal sone i 20 måneder.

  • Innrømmer at de hjalp med flukten

    De to amerikanerne, Michael Taylor og sønnen Peter, som er tiltalt for å ha hjulpet den tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn rømme fra Japan til Libanon, innrømmer at de bisto i flukten. Det skriver Reuters.

    Ghosn gjemte seg i en kasse, og ble fløyet ut av landet i et privatfly i 2019, etter å ha blitt tiltalt for økonomisk mislighold. De to amerikanerne skal ifølge tiltalen ha fått 1,3 millioner dollar for å bistå i flukten.

    Mandag møtte de i retten i Tokyo, etter at de ble utlevert fra Massachusetts til Japan i mars.

  • Tiltalt i Tokyo etter fluktforsøk

    To amerikanere, Michael Taylor og sønnen Peter, er tiltalt i Tokyo for å ha hjulpet tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn å flykte fra Japan til Libanon. Ghosn skal ha gjemt seg i en kasse, og blitt fløyet fra landet med privatfly.

    Ghosn var i to tiår sjef i bilgiganten Nissan, før han ble pågrepet i november 2018 og tiltalt for økonomisk mislighold.

    Far og sønn Taylor ble pågrepet i Massachusetts i mai i fjor, og utlevert til Japan i mars. Ifølge tiltalen fikk de minst 1,3 millioner dollar for å bistå i flukten.

  • I gang med avhør av Carlos Ghosn

    Franske etterforskere har startet avhøret av den tidligere sjefen for bilprodusenten Nissan-Renault. Ghosn er siktet for grove underslag og misbruk av firmaets finansielle midler. Avhøret foregår i Libanon, der Ghosn har søkt tilflukt etter å flyktet på spektakulært vis fra Japan i en instrumentkoffert.

    Carlos Ghosn
    Foto: Lee Jin-man / AP
  • Må betale tilbake millionlønn

    Tidlegare toppsjef i Nissan og styreleiar i Mitsubishi, Carlos Ghosn, må betale tilbake rundt 50 millionar kroner i lønn, fastslår ein nederlandsk domstol.

    Pengane han må betale tilbake er utbetalt av det nederlandske holdingselskapet til bilprodusentane.

    Ghosn blei arrestert i Japan i november 2018, sikta for skattefusk og misbruk av Nissans pengar. I desember rømte han til Libanon. Han er etterlyst internasjonalt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no