Carlos Ghosn
Foto: Michel Euler / AP

Nissan-sjef tiltalt for juks

Oppsummert

Tidlegare styreleiar i Nissan, Carlos Ghosn, er tiltalt for økonomisk kriminalitet, ifølgje nyheitsbyrået AFP. Ghosn er mistenkt for å ha underrapportert inntektene sine til japanske styresmakter i mange år. Han vart arrestert i november.

 • Nissan-topp løslatt mot ny kausjon

  Den tidligere Nissan-toppen Carlos Ghosn har igjen blitt løslatt i Japan mot kausjon tilsvarende rundt 39 millioner kroner. Korrupsjons-anklagede Ghosn får imidlertid ikke forlate landet eller møte sin kone, og han må bo i en videoovervåket bolig.

  NISSAN-MOVES/CEO - Carlos Ghosn
  Foto: TORU HANAI / Reuters
 • Ghosn løslatt mot kausjon

  Den tidligere Nissan-toppen Carlos Ghosn er igjen innvilget kausjon i Japan, der han er anklaget for en rekke økonomiske misligheter. En domstol i Tokyo fastsatte torsdag kausjonen til 500 millioner yen, som tilsvarer drøyt 28 millioner kroner.

 • Ny tiltale mot Nissan-topp

  Påtalemakta i Japan har sikta tidlegare styreleiar i Nissan, Carlos Ghosn, for underslag. Dette er den fjerde tiltalen hans etter at han blei arrestert i november mistenkt for økonomisk misleghald. Ghosn har avvist alle skuldingane.

 • Nissan-topp Ghosn pågrepet

  Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn ble tidlig torsdag morgen igjen pågrepet i Tokyo, ifølge lokale medier. Ifølge TV-kanalen NHK ble Ghosn, som var løslatt mot kausjon, pågrepet som følge av at en ny anklage mot ham etterforskes.

 • Ghosn nektes å delta på styremøte

  En japansk domstol har bestemt at tidligere konsernsjef i Nissan, Carlos Ghosn, ikke får delta på et styremøte i Nissan, der han selv er medlem. Ghosn er tiltalt for alvorlig skattesvik.

  NISSAN-MOVES/CEO - Carlos Ghosn
  Foto: TORU HANAI / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no