Hopp til innhold

NHO avslår dispensasjonssøknad i flyteknikerkonflikten

NHO Luftfart har mottatt søknad om dispensjon fra et av selskapene som vil bli rammet av konflikten fra og med søndag. Denne er behandlet av NHO Luftfart, som har kommet til at det ikke gis dispensasjon fra streiken.

Tidligere på lørdag ble det kjent at Babcock ikke har fått svar fra helsemyndighetene på om det medfører fare for liv og helse at ambulanseflyene blir stående på bakken, men at de likevel søker om dispensasjon fra den varslede lockouten.

– NHO Luftfart har ikke ved beslutningen om lockout valgt ut enkeltbedrifter, men vi har forholdt oss til den plassoppsigelsen NFO selv har gitt; såkalt passiv lockout. Etter vår vurdering må NFO selv ta konsekvensen av at de gjorde samtlige medlemmer til en del av konflikten, inkludert dem som Babcock nå søker om dispensasjon for, sier administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe.

Dersom det ikke blir en løsning i flyteknikerkonflikten, har NHO Luftfart varslet en lockout fra og med søndag.

– Ved en lockout av Babcocks teknikere vil det ta kun timer før Babcock må sette fly på bakken, og dager før hele flåten står. Dette medfører at vi ikke vil være i stand til å gjennomføre rekvirerte pasienttransporter og ivareta nødvendig beredskap, sa daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden tidligere på lørdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no