NRK Meny
Netthets
Foto: AP/Skjermdump/Politiet

Netthat og hatefulle ytringer

Oppsummert

Høyesterett skal behandle saken der en 50-årig mann er dømt for hatefull ytring etter å ha oppfordret til drap på den tidligere SV-politikeren Akhtar Chaudhry. I Frostating lagmannsrett fikk mannen 21 dagers ubetinget fengsel.

 • Hatefull ytring opp i Høyesterett

  Mannen som ble dømt til 21 dagers ubetinget fengsel for å ha skrevet en oppfordring til drap på den tildigere politikeren Akhtar Chaudhry i et kommentarfelt i Nettavisen, får saken sin opp for Høyesterett.

 • Viser hatefulle ytringer i kampanje

  Flyktninghjelpen skal vise ekte nettmeldinger med hatefulle eller sjikanerende ytringer om mennesker på flukt i digitale annonser. Organisasjonen sier at målet med kampanjen er å skape en debatt om hvordan snakker om medmennesker.

 • PST har aksjonert

  Som følge av grove trusler mot Knut Arild Hareide (KrF), Jonas Gahr Støre (Ap) og Sylvi Listhaug (Frp) har PST og politiet nå oppsøkt en rekke nett-troll. Det bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) overfor Dagbladet. Ifølge avisen har PST – bare sammen med politiet i Nordland – oppsøkt flere privatpersoner på deres hjemmeadresser. – Vi har oppsøkt personer som har lagt ut trusler, grov sjikane og hatefulle ytringer på sosiale medier. Jeg kan bekrefte at det er opprettet saker mot personer, sier Bernsen. Det er debatten rundt tidligere justisminister Listhaug som har fått PST og politiet til å reagere. Truslene og de hatefulle ytringene er først og fremst rettet mot henne, Støre og Hareide. Alle tre har fått politibeskyttelse etter drapstrusler.

  FENGSLINGSMØTE
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Regjeringens strategi mot hatefulle ytringer lanseres av statsminister Erna Solberg, barne- og likestillingsminister Solveig Horne og Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no