Hopp til innhold

Netanyahu vil sette rettsreform på pause

Israels statsminister har informert partilederne i regjeringskoalisjonen om at han sette den omstridte rettsreformen på vent, melder kringkasteren KAN.

Tidligere på dagen meldte blant annet avisen Haaretz at kilder i regjeringspartiet Likud sa Benjamin Netanyahu trolig ville legge reformplanene til side.

Det var ventet at Netanyahu mandag ville holde en tale etter de omfattende demonstrasjonene i helgen. Israels president Isaac Herzog, som i første rekke spiller en seremoniell rolle, ba samme morgen statsministeren om å stanse rettsreformen.

Mandag morgen sa sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir fra ytre høyre-partiet Jødisk makt at Netanyahu ikke måtte gi etter for presset, men fortsette reformprosessen. Flere ministre skal ifølge nyhetsbyrået DPA ha truet med å gå av dersom reformen settes på pause.

Netanyahu er avhengig av koalisjonspartnerne for å beholde sitt knappe flertall i nasjonalforsamlingen.

Lovforslagene har skapt dypt splittelse i Netanyahus parti Likud. Søndag fikk forsvarsminister Yoav Gallant fra Likud sparken etter at han dagen argumenterte for at rettsreformen bør settes på pause av hensyn til Israels sikkerhet.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no