Netanyahu varsler fortsatt offensiv

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs.

Netanyahu kom med budskapet i en advarsel til Hamas' ledere da han var på besøk i forsvarsdepartementet i Tel Aviv lørdag kveld.

– Dere kan ikke skjule dere. Ikke over bakken, ikke under bakken. Ingen er immun, sa statsministeren.

Det finnes ingen mer rettferdig eller moralsk rett kamp enn den Israel nå utkjemper mot Hamas, uttalte Netanyahu, som takket USAs president Joe Biden og andre verdensledere for støtte.

– Den parten som bærer skylden for konfrontasjonen, er ikke oss. Det er de som angriper oss. Vi er midt i denne operasjonen, og den er ennå ikke over. Denne operasjonen vil fortsette så lenge som nødvendig, sa Netanyahu.

– I motsetning til Hamas, som bevisst forsøker å skade sivile og gjemme seg bak sivile, gjør vi alt for å unngå eller minimere skader mot sivile, og ramme terroristene direkte i stedet, sa statsministeren.

Israels angrep mot Gazastripen begynte mandag som svar på at Hamas og andre palestinske militante grupper angrep Jerusalem med raketter.

Statsminister Benjamin Netanyahu
Foto: Yuval Chen / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no