Alexej Navalny arrestert i Moskva.
Foto: Maxim Shemetov / Reuters

Navalnyj pågrepet i Russland

Oppsummert

Opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er igjen dømt til fengsel i Russland. Han ble mandag dømt til 30 dagers fengsel for å ha arrangert det myndighetene mener er ulovlige folkemøter. Han ble dømt for det samme i oktober i fjor.

 • Navalnyj dømt til fengsel

  Den russiske protestlederen Aleksej Navalnyj er i en russisk domstol dømt til 30 dagers fengsel for å ha organisert ulovlige demonstrasjoner i januar, melder Reuters. Han ble lørdag arrestert utenfor sitt hjem i Moskva.

 • – Kritiker pågrepet før lokalvalg

  Pågripelsen av Putin-kritiker Aleksej Navalnyj lørdag, er trolig knyttet til Navalnyjs planer om å protestere mot regjeringens pensjonsreform, ifølge hans talsperson Kira Jarmysj. Samme dag som de planlagte protestene, holdes det flere lokalvalg.

 • Russisk opposisjonsleder arrestert

  Opposisjonsleder og Putin-kritiker, Aleksej Navalnyj, har lørdag blitt arrestert utenfor sitt hjem i Moskva. Det opplyser en talsperson for Navalnyj på Twitter. Årsaken for arrestasjonen er foreløpig ukjent.

 • Navalnyj satt fri

  Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj melder på Instagram at han er ute av fengsel. «Nå er jeg klar for arbeid. I kveld skal jeg snakke i Astrakhan. Tusen takk,» skriver han.

  Laster Instagram-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no