NRK Meny
Alexej Navalny arrestert i Moskva.
Foto: Maxim Shemetov / Reuters

Navalnyj pågrepet i Russland

Oppsummert

Opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er ute av fengsel. Han ble i oktober dømt til 20 dagers fengsel for å ha arrangert det myndighetene mener er ulovlige folkemøter. Navalnyj har varslet at han vil prøve å bli president i Russland i 2018.

 • Navalnyj satt fri

  Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj melder på Instagram at han er ute av fengsel. «Nå er jeg klar for arbeid. I kveld skal jeg snakke i Astrakhan. Tusen takk,» skriver han.

  Laster Instagram-innhold
 • Russisk opposisjonsleder løslates

  Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj skal løslates søndag, etter å ha sittet fengslet i 20 dager, opplyser advokaten hans. Navalnyj er innbitt motstander av president Vladimir Putin og anklager russiske myndigheter for korrupsjon.

  Aleksej Navalnyj
  Foto: Ivan Vodopyanov / AFP
 • Beordrer kompensasjon til Navalnyj

  Dommen mot den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj for svindel i 2014 var «vilkårlig og klart urimelig» Det slår Den europeiske menneskerettighetsdomstolen fast og beordrer Russland til å betale ham kompensasjon.

 • Navalnyj sluppet fri igjen

  Den russiske opposisjonslederen Alexei Navalnyj ble sluppet fri fredag kveld, etter å ha blitt holdt tilbake i Moskva fra morgenen av. Ifølge AP ble han arrestert på grunn av hans oppfordring til politiske møter som ikke er godkjent av myndighetene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no