Hopp til innhold

Naturskadeerstatning

  • 7 av 10 vil vurdere fare for naturskade ved valg av ny bolig

    Bare 2 av 10 boligkjøpere lot fare for naturskader påvirke valget av stedet de bor. Etter ekstremværet denne sommeren, svarer 7 av 10 det samme.

    – Vi tror det er mange som etter hendelser som Gjerdrum-raset og ekstremværet Hans begynner å tenke på hvordan det står det til der de selv bor, sier direktør Lars Kirkbakk for skadebehandling i Gjensidige.

    I en undersøkelse fra forsikringsselskapet framkommer det at 1 av 4 sier de føler seg utrygge på grunnforholdene. Like mange frykter naturskader som følge av ekstremvær der de bor i dag.

    – Dette er signaler som også bør interessere kommunene ved regulering av nye boligtomter. Selv om en kan friste med nærhet til vannkanten eller god utsikt, er det flere og flere som oppdager at det ikke er så attraktivt å bo et sted med flom- og skredfare hengende over seg, sier Kirkbakk. (NTB)

  • 800 millionar kroner erstatning for naturskadar

    Forsikringsselskapa har betalt rundt 800 millionar kroner for skadar etter uver og andre naturskadar i 2022. Det er meir enn tidlegare år. Det viser ei utrekning Gjensidige har gjennomført, basert på statistikk frå Finans Norge.

    2011 er det dyraste uvêrsåret i moderne tid. Då forårsaka vinterstormane Dagmar og Berit over 25.000 skadar. I dagens pengeverdi enda rekninga den gongen på 3,3 milliardar kroner.

  • Vil endre naturskade-reglar

    Miljøpartiet dei Grøne vil gjere naturskadar etter grov sjø erstatningspliktig, og spør om landbruksministerenvil ta initiativ til endring. Etter orkanen Tor fekk 45 søknadene til naturskadefondet etter skadar knytt til røff sjø, avslag.

  • Naturskader for 800 mill. i 2016

    Gjensidige registrerte naturskader for 800 millioner kroner i fjor. Det dyreste uværet var imidlertid ikke ekstremværet Urd, men styrtregnet i Oslo i 6. august i fjor. 2016 var et av de ti verste uværsårene siden 1980, ifølge Gensidiges statistikk.

  • 176,5 mill. i naturskadeerstatning

    Statens naturskadefond utbetalte til sammen 176,5 millioner kroner i naturskadeerstatning i 2014. Flom var den hyppigste skadeårsaken, og det ble registrert flest skader på veier og broer, opplyser Landbruksdirektoratet.

Nytt lovforslag. Ventetid kan bli halvert

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no