NSB-tog på Oslo S
Foto: Bjørn Christian Jacobsen / NRK

Nasjonal transportplan

Oppsummert

Nasjonal transportplan er regjeringens store langtidsplan for satsning på samferdsel. Planen oppdateres hvert fjerde år, og legger sterke premisser.

  • Høgre og Frp kritiserer NTP

    Åsane Høgre og Åsane Frp meiner Nasjonal transportplan må gjerast om, slik at E39 frå Vågsbotn til Klauvaneset og Nordhordlandsbrua blir prioritert. Dei er ikkje nøgde med at deira eiga regjering prioriterer Ringveg aust med oppstart Arna-Vågsbotn. – Dette er ikkje den strekninga med det største problemet, seier bystyrerepresentant for Åsane Høgre, Dag Skansen.

    Dag Skansen
    Foto: Christian Lura / NRK
  • Regjeringen satser stort på tog

    Regjeringen og støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti er enige om en storsatsing på tog i avtalen om ny Nasjonal transportplan. Partiene setter av 15 milliarder kroner i planperioden til ny Oslotunnel for jernbanen, melder TV2.

Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og Avinor AS har utarbeidet rapporten: ”Utfordringer for framtidens transportsystem” som danner grunnlag for regjeringens arbeid med en nasjonal transportplan for perioden 2018 til 2027. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen mottar rapporten i dag klokken 12.
Stortinget behandler blant annet nasjonal transportplan og en rekke representantforslag i forbindelse med transportplanen, forslag om lik rett til alderspensjon uavhengig av sivil status og ektefelles inntekt, forslag om rett til tolk for døvblinde ved fritidsaktiviteter, forslag om å gi mennesker utenfor arbeidslivet en ny sjanse og forslag om tiltak mot barnefattigdom i Norge.
Tage Pettersen uttaler seg om forsinkelsen av Nasjonal Transportplan til Stortinget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no