NDLA
Foto: petter melsom / NRK

Nasjonal Digital Læringsarena

Oppsummert

Nasjonal Digital Læringsarena (NDLA) er et offentlig eid samarbeid mellom 18 fylkeskommuner. Formålet er å lage gratis innhold til elever i videregående skole. Driften av selskapet har vært skarpt kritisert for lovbrudd og rolleblanding.

 • Styreleder i NDLA fortsetter

  John Arve Eide fortsetter som styreleder i Nasjonal digital læringsarena (NDLA). Eide har som styreleder sett NDLAs daglige leder gå av, etter habilitetsproblemer og flere lovbrudd. Torsdag ble Eide gjenvalgt som en del av NDLAs nye og mindre styre, som det ifølge valgkomiteen har vært krevende å finne kandidater til. De fire andre styremedlemmene i NDLA blir Lin Marie Holvik, Gisle Hannemyr, Vibeke Wingerei og Hanne-Lisbet Løite.

  John Arve Eide
  Foto: Ann Kristin Ohrstrand / Akershus fylkeskommune
 • Fylkeskommunen beklager til varsler

  Tidligere teamleder i Nasjonal digital læringsarena, Rune Mathisen, får nå en offentlig unnskyldning fra Telemark fylkeskommune. Fylkesopplæringssjef Helge Galdal at de ikke har anerkjent Mathisen som varsler i henhold til fylkeskommunens rutiner.

  Helge Galdal
  Foto: Anne Lognvik
 • Krever gransking av NDLA

  Vest-Agder fylkesting oppfordrer Hordaland fylkeskommune til å be Klagenemda for offentlige anskaffelser granske det offentlige læremiddelselskapet, sier leder av kontrollutvalget, Vidar Kleppe.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no