NASAs Insight Mars Lander
Foto: HO / Afp

NASAs Mars-program

Oppsummert

Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har utsatt den planlagte romferd til Mars i 2016 utsatt på grunn av tekniske vansker med en nøkkelkomponent i forskningsprogrammet. Neste mulige oppskyting er om to år.

 • Sandstorm hindrer NASA-oppdrag

  En omfattende sandstorm på Mars dekker nå en firedel av planeten. NASA har mistet kontakt med Opportunity-kjøretøyet som utforsker planeten. Sandstormen dekker et område som er like stort som Nord-Amerika og Russland til sammen.

 • NASA utsetter Mars-ferd

  Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA melder at neste års planlagte romferd til Mars med farkosten Insight Mars Lander, er utsatt på grunn av tekniske vansker med en nøkkelkomponent i forskningsprogrammet. Neste mulige oppskyting er om to år.

  NASAs Insight Mars Lander
  Foto: HO / Afp
 • Truleg vatn på Mars

  Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA stadfestar måndag at dei truleg har funne flytande vatn på planeten Mars. Det var romsondens spektormeter CRISM som oppdaga vassmolekyla. Det har vore store spekulasjonar kring kva NASA har funne på Mars.

 • Kan ha oppdaga vatn på Mars

  I dag skal den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa avsløre eit større vitenskapleg funn dei har gjort på planeten Mars. Fleire spekulerer i om dei kan ha funne vatn. Stemmer dette, styrkar det teorien om at det kan vere levande vesen på planeten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no