NRK Meny
exoplanet-orbiting-two-stars
Foto: HO / Afp

Nasa

 • Nasa vurderer tur til ny asteroide

  Romsonden «Dawn» fullførte nylig det planlagte året i omløp rundt asteroiden Ceres. Nå skal Nasa avgjøre om den skal forbli der, eller om den skal bruke siste rest av drivstoffet på en flytur til et annet mål i asteroidebeltet, melder Space.com.

  An artist's concept shows NASA's Dawn spacecraft orbiting the giant asteroid Vesta
  Foto: Handout / Reuters
 • Fant ti planeter som kan ha liv

  Nasa annonserte mandag funn av ti såkalte eksoplaneter som likner jorda i størrelse og innhold. De kan potensielt ha flytende vann på overflaten og dermed forhold som er gunstige for liv. Funnet ble gjort med romteleskopet «Kepler».

  Eksoplanet
  Foto: AP
 • Nasa: Fikk kontakt med romsonde

  Nasa melder at de har gjenopprettet kontakten med romsonden «Cassini», etter at den for første gang har dykket ned i gapet mellom Saturn og ringene. De første bildene er på vei. Etter 13 år skal sonden i år avslutte ferden og styrtes ned i planeten.

 • Nasa har funnet hydrogen på måne

  Nasa har påvist hydrogen i vannskyene som spruter ut fra overflaten på Saturns måne Enceladus. – Nå vet vi at Enceladus har nesten alle ingrediensene som trengs for å støtte liv her på jorda, sier Linda Spilker fra Nasas Jet Propulsion Laboratory.

NASA holder pressekonferanse for å presentere nye funn på eksoplaneter, som er planeter som går i bane rundt andre stjerner enn solen.
Soyuz-rakett til den internasjonale romstasjonen hvor de skal oppholde seg i 6 måneder

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no