NASA

 • Juno sender bilder av Jupiter

  Romsonden Juno har sendt de første bildene tilbake til jorden etter å ha kommet seg i bane rundt den største planeten i vårt solsystem, Jupiter. Ingen menneskeskapt gjenstand har noengang vært så nær kjempeplaneten.

  Laster Twitter-innhold
 • Bestefar på vei til romstasjon

  En russisk rakett tok i dag av fra Kasakstan for å reise til en romstasjon. Tre personer er ombord, blant dem en amerikansk bestefar som håper å få rekord som amerikaneren som har oppholdt seg flest dager i verdensrommet, melder AFP.

 • Rekord-astronaut pensjonerer seg

  NASA-astronauten Scott Kelly, som er den amerikaneren som har tilbragt mest tid i verdensrommet, skal pensjonere seg. Sammen med en russisk kollega returnerte han nylig til jorda, etter nesten et års opphold på den internasjonale romstasjonen.

  Astronaut Scott Kelly etter landingen
  Foto: Kiril Kudrjavtsev / Reuters/NTB Scanpix
 • Romsonde tar prøver på Saturn-måne

  Romsonden Cassini passerte onsdag bare 50 kilometer over Saturn-månen Enceladus, melder Reuters. Den tar prøver av vannet som strømmer opp i geysirer fra et underjordisk hav. NASA-forskere håper det vil løse ubesvarte spørsmål om den mystiske månen.

 • NASA: Mars er et oppnåelig mål

  NASA mener USA er nærmere å sende en astronaut til Mars enn noen gang tidligere. Det kom frem da den amerikanske romfartsorganisasjonen torsdag kom med en ny Mars-strategi. NASA har ikke satt noe tidspunkt for når astronauter kan bli sendt til Mars.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no