Joaquin "El Chapo" Guzman
Foto: Eduardo Verdugo / Ap

Narkotikatrafikk i Mexico

Oppsummert

Den ekstremt voldelige narkotikakrigen i Mexico har krevd 75.000 menneskeliv på 10 år. Striden står mellom myndighetene og internt mellom flere mektige narkotikakarteller som kontrollerer mye av narkotrafikken mot USA.

 • Meksikansk narkobaron er død

  Den meksikanske narkobaronen Hector Manuel Beltran Leyva døde søndag av et hjerteinfarkt, opplyser Mexicos innenriksdepartement. Beltran Leyva var en gang blant landets mest etterlyste menn, før han ble pågrepet i 2014.

 • Fant 50 tonn metamfetamin i Mexico

  Den mexicanske marinen har funnet rundt 50 tonn metamfetamin i et underjordisk narkotikalaboratorium i delstaten Sinaloa. I tillegg til laboratoriet fant de to underjordiske lagre. Det er ikke meldt om noen en pågripelser i forbindelse med funnet.

  MEXICO-DRUGS/
  Foto: HANDOUT / Reuters
 • Skal bekjempe narkotikakarteller

  Amerikanske og meksikanske myndigheter går sammen for å bekjempe meksikanske narkokarteller, skriver Reuters. Målet er å bremse narkotrafikken fra Mexico, og å stanse narkotikarelaterte dødsfall, som er et økende problem i USA.

 • Yotuber innrømmer likskjending

  Den meksikanske YouTube-stjernen Christian Omar Palma Gutierrez innrømmer å ha oppløst likene av tre filmstudenter i syre, ifølge politiet i delstaten Jalisco. Gutierrez har erkjent tilknytning til narkokartellet Jalisco New Generation, ifølge AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no