Opioider og andre piller beslaglagt av politiet i USA
Foto: Keith Srakocic / AP

Narkotika i USA

Oppsummert

Farmasi-giganten Johnson & Johnson er dømt til å betale mer enn fem milliarder i erstatning etter opioid-krisen. Overdoser av medisiner har ført til flere dødsfall enn trafikkulykker i USA de siste årene.

 • Eks-minister bekreftet løslatt

  En føderal dommer i USA har bekreftet at Mexicos tidligere forsvarsminister løslates. Salvador Cienfuegos ble arrestert i Los Angeles for narkotikasmugling og hvitvasking for en måned siden. Anklagene ble frafalt etter en avtale mellom Mexico og USA.

 • Tidligere forsvarsminister pågrepet

  Mexicos tidligere forsvarsminister Salvador Cienfuegos er pågrepet i Los Angeles i USA, siktet for narkohandel og hvitvasking, ifølge amerikanske medier. Cienfuegos var Mexicos forsvarsminister mellom 2012 og 2018 under president Enrique Peña Nieto.

 • 179 pågrepet i flere land

  179 personer er arrestert og over 60 millioner kroner beslaglagt i en aksjon mot et ulovlig nettverk for narkotikahandel på det mørke nettet, opplyser det amerikanske justisdepartementet. De fleste pågripelsene skjedde i USA og Tyskland.

 • Sjef i legemiddelfirma dømt

  John Kapoor, grunnleggeren av det amerikanske legemiddelselskapet Insys, er dømt til fem og et halvt års fengsel for å ha bidratt til opioid-krisen i USA. 76-åringen er den første eieren av et legemiddelselskap som må sone i sakene mot firmaene.

Marijuana legalisert i Colorado

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no