Hasjbeslag 18/10-11
Foto: Tollvesenet

Narkotika i Norge

Oppsummert

Antall narkotikautløste dødsfall i Norge gikk ned i 2017. Av 247 dødsfall var 29 prosent av disse kvinner, melder Folkehelseinstituttet. Tallene viser en nedgang fra året før. Oslo hadde det laveste antallet slike dødsfall på ti år.

 • Narkotikasalget øker på nett

  Både internettsalg av narkotika og nye, syntetiske stoffer som MDMA, er økende, ifølge Kripos' rapport over narkotikakriminalitet i Norge i 2018. Antall narkotikasaker var imidlertid fallende med totalt 24.361 saker – det laveste nivået på ti år.

  Narkotika og dopingstatistikk for 2018
  Foto: Politiet / NTB scanpix
 • Fem pågrepet etter narkobeslag

  Fem personer er pågrepet etter en omfattende etterforskning av et narkotikanettverk i Nordland. NRK erfarer at det er beslaglagt rundt 14 kilo amfetamin i Lofoten, og åtte kilo på Sortland før jul. Politiet vil ikke kommentere størrelsen på beslaget.

 • Rusøkning blant unge i Stavanger

  Antall narkosaker i Stavanger der de involverte er under 18 år doblet seg i løpet av 2018, ifølge politiet, melder Stavanger Aftenblad. Økt tilgjengelighet og vrangforestillinger om at det er ufarlig er viktige årsaker, sier Jan Erik Bresil i NNPF.

 • Økt narkotikabruk i Trondheim

  Bruken av cannabis, kokain og ecstasy/MDMA har gått opp i Trondheim, viser en rapport fra Kompetansesenter Rus Midt-Norge gjort for Helsedirektoratet. Ungdomsarbeidere melder om mer utbredt bruk på fest hos stadig yngre grupper, ifølge Klassekampen.

 • To tiltalt etter stor narkotikasak

  Det er tatt ut tiltale mot to av åtte personer politiet mener er del av en internasjonal narkoliga. Det skjer nesten 15 måneder etter at politiet beslagla 66 kilo amfetamin på et hotellrom i Tromsø. Flere har erkjent helt eller delvis straffskyld.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no