Rettstegning fra straffesak mot Joaquin "El Chapo" Guzman
Foto: JANE ROSENBERG / Reuters

Narkobaronen «El Chapo»

Oppsummert

Den mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman er tiltalt for smugling av 155 tonn kokain til USA, for hvitvasking og brudd på våpenloven. Guzman risikerer livstid i fengsel. Straffesaken går i New York.

 • Vitne sier Chapo bestakk president

  Et vitne i straffesaken mot narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman sier at Guzman bestakk den tildigere mexicanske presidenten Enrique Pena Nieto med 100 millioner dollar. Guzman er tiltalt for smugling av 155 tonn kokain til USA og hvitvasking.

  Rettstegning fra Straffesak mot Joaquin El Chapo Guzman (foran)
  Foto: JANE ROSENBERG / Reuters
 • Sier han bestakk Mexicos president

  Advokaten til nartotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzman hevder han er gjort til syndebukk, og at kartellet hans har bestukket to mexicanske presidenter med enorme summer. Dette kom fram i rettssaken mot lederen av Sinaloa-kartellet i New York.

 • Rettssak utsatt pga jurytrøbbel

  Rettssaken mot narkobaronen «El Chapo» i New York ble forsinket flere timer etter at et jurymedlem trakk seg like før juryen tirsdag skulle tas i ed. Rettssaken kom deretter i gang under strenge sikkerhetsforanstaltninger med et nytt jurymedlem.

 • Rettssak mot narkobaron begynner

  Tirsdag vil aktoratet og forsvarerne holde åpningsinnlegg i rettssaken mot Joaquin «El Chapo» Guzman, tiltalt for å ha smuglet over 155 tonn kokain til USA, samt for hvitvasking og brudd på våpenloen. Han risikerer livstid i fengsel.

  Joaquin "El Chapo" Guzman
  Foto: AP
 • El Chapo-juryen er klar

  Sju kvinner og fem menn ble plukket ut til jurytjeneste i den føderale rettssaken mot den mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman i USA. Rettsaken er ventet å ta flere måneder. Guzman ble utlevert til USA for snart to år siden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no