Hopp til innhold
FILE PHOTO: Joaquin "El Chapo" Guzman is escorted by soldiers during a presentation in Mexico City
Foto: Tomas Bravo / Reuters

Narkobaronen «El Chapo»

Oppsummert

Narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman er kjent skyldig i smugling av 155 tonn kokain til USA, for hvitvasking og brudd på våpenloven. Han risikerer livstid i fengsel. Nå vil han at saken behandles på nytt, og mener juryen har brutt vilkårene sine.

  • USA bekrefter at El Chapos sønn er utlevert

    En av sønnene til narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman, ankom fredag USA for å bli stilt for retten, sier justisminister Merrick Garland.

    – Som resultat av samarbeid mellom politimyndighetene i USA og Mexico, er en av lederne i Sinaloa-kartellet nå utlevert til USA, sier Garland i en uttalelse.

    Ovidio Guzman Lopez (33) ble tatt til fange i januar og må svare for narkoanklager i føderale domstoler i USA. Han møter i første omgang i retten i Chicago, men har også siktelser mot seg i New York og Washington D.C. melder ABC News. (NTB)

  • «El Chapo» ber Mexicos president om hjelp

    Narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmán mener han blir utsatt for psykisk mishandling i fengsel i USA og ber Mexicos president Andrés Manuel López Obrador om hjelp.

    – I løpet av de seks årene Joaquin har vært i USA har han ikke sett sola, sier Guzmáns advokat José Refugio Rodriguez.

    Guzmán sender et SOS-signal til López Obrador, sier Rodriguez. (NTB)

  • El Chapos kone dømt til fengsel

    Konen til den tidligere narkotikabaronen Joaquin Guzman, kjent som «El Chapo», er av en domstol i USA dømt til tre års fengsel for narkotikasmugling og pengevasking, melder AFP.

    Emma Coronel Aispuro (32) ble pågrepet i delstaten Virginia i februar. Hun har erkjent å ha medvirket til mannens omfattende narkotikasmugling til USA.

    Dommen er relativt mild ettersom retten la vekt på at hun bare var en tenåring da hun giftet seg med narkobaronen, erkjente skyld og samarbeidet etter pågripelsen.

  • USA utlover dusør på narkobande

    USA utlover en dusør på 5 millioner dollar for informasjon som fører til pågripelse av fire mexicanske narkobaroner. Den fengslede kjente narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmans bror Aureliano Guzman-Loera er blant de fire som USA leter etter.

    Guzman-Loera og tre brødre er tiltalt i USA for smugling av marihuana, kokain, metamfetamin og fentanyl. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no