Vil volden til livs

Narkoaksjon i Lillehammerområdet

Oppsummert

Omlag 60 personer, mange av dem fra Lillehammerområdet, er siktet i en usedvanlig stor narkotikasak. Politistasjonssjef i Lillehammer, Bjørn Bergundhaugen, sier det kan komme enda flere pågripelser fremover.

 • Ba om sju og et halvt års fengsel

  Aktor i narkosaken på Lillehammer, Jo Christian Jordet, ber om at den antatte hovedmannen dømmes til sju og et halvt års fengsel. Den 29 år gamle mannen er tiltalt for grove narkotikaforbrytelser, vold og trusler. Totalt sju personer er tiltalt i saken.

  Jo Christian Jorde, aktor, i kappe i tingretten
  Foto: Monica Rikoll / NRK
 • Hovedtiltalt i narkosak ikke avhørt

  Den 29 år gamle hovedtitalte i narkotikasaken på Lillehammer har foreløpig ikke blitt avhørt av politiet. Han er én av sju tiltalte. Mannen er tiltalt for å ha oppbevart og solgt over 60 kg hasj, for mishandling og for grov vold. Mannens forsvarer, Øyvind Begøy Pedersen, vil ikke si noe om hvorvidt mannen erkjenner forholdene.

 • Dømt for flere voldsforbrytelser

  Mannen som politiet mener er hovedmistenkt i en større narkotikasak i Lillehammer er tidligere straffedømt flere ganger for blant annet ran, vold og narkotikaforbrytelser. I april ble 60 personer sikta i den omfattende narkotikasaken.

 • Etterforsket siden i fjor sommer

  Politistasjonssjef Bjørn Bergundhaugen sier politiet i Gudbrandsdal har etterforsket et større narkomiljø i Lillehammer-området siden i fjor sommer. Ifølge politiet har det vært utstrakt bruk av trusler og vold mot ungdommer med narkogjeld.

 • 40 narkotatte fra Lillehammer

  Om lag 40 av de om lag 60 personene som har blitt siktet i en større narkosak er fra Lillehammer-området. Miljøet har også forgreininger til Oslo, Østfold og utlandet. Politiet i Gudbrandsdal for bistand fra Kripos, Utrykningspolitiet og utenlandske politimyndigheter i etterforskningen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no