Hopp til innhold
Småfly over elefanter på grensen mellom Namibia og Botswana
Foto: AFP/NTB Scanpix

Namibia

  • Namibias president er død

    Namibias president, 82 år gamle Hage Geingob, er død, opplyser landets visepresident.

    Presidenten døde på sykehus i hovedstaden Windhoek natt til søndag, kunngjorde visepresident Nangolo Mbumba, skriver avisen The Namibian på X/Twitter.

    – Hans kone og barn var ved hans side, opplyste Mbumba.

    Presidentens stab opplyste i forrige måned at han skulle starte behandling etter at det ble funnet kreftceller under en rutinemessig helsesjekk.

    (NTB)

    Namibias president Hage Geingob er død, 82 år gammel. Han fikk nylig påvist kreftceller under en rutinemessig helsesjekk.
    Foto: Peter Dejong / AP
  • Tyskland låner ut namibiske museumsgjenstander til Namibia

    Et museum i Berlin låner ut 23 museumsgjenstander til Namibia på ubestemt tid. Gjenstandene ble tatt fra Namibia mens landet var tysk koloni.

    Utlånet er en del av et prosjekt for å bedre forholdet mellom de to landene. Berlins etnologiske museum skal overføre gjenstandene til Namibias nasjonalmuseum. De blir også gjort tilgjengelig for lokale kunstnere og akademikere som ønsker å studere dem. (NTB)

  • Namibia risikerer å måtte kaste vaksinedoser

    Namibia advarer om at de risikerer å måtte destruere mer enn 268.000 doser med AstraZeneca og Pfizer, melder Reuters.

    Årsaken er at mange innbyggere ikke tar vaksinen.

    Dosene med AstraZeneca går ut på dato neste uke, mens Pfizer-dosene må ødelegges i januar og februar dersom ingen tar imot vaksinene, forklarer direktøren i helsedepartementet Ben Nangombe til Reuters.

  • Landene med høyest smittetrykk nå

    Med 911 smittede opplever Mongolia for tiden det største smittetrykket i verden, sortert etter registrerte koronasmittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, ifølge NTB.

    Namibia med 893 smittede, Kypros (846), Colombia (775) og Tunisia (666) ligger på plassene bak Mongolia på den dystre listen, som er basert på tall hentet fra Johns Hopkins-universitetets daglige oversikt.

    Til sammenligning er det registrert 45 nye smittetilfeller per 100.000 innbyggere i Norge de siste 14 dagene.

  • Erkjenner folkemord i Namibia

    Tyskland erkjenner at landets handlinger som kolonimakt i dagens Namibia på starten av 1900-tallet var et folkemord. Mer enn 100 år etter at handlingene ble begått, sier den tyske regjeringen at den vil støtte etterkommerne av ofrene med 1,1 milliarder euro i bistand.

    Summen, som tilsvarer drøyt 11 milliarder norske kroner, skal utbetales over 30 år, og hovedsakelig gå til etterkommere av urfolksgruppene Herero- og Nama-folket.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no