Jakthund i rypeterreng
Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

Mystisk hundesykdom

Oppsummert

Mattilsynet og Veterinærinstituttet jobber med å finne årsaken til at en rekke hunder er rammet av en ukjent sykdom. I alt er over 20 hunder døde. Mattilsynet har fått melding om syke hunder i hele landet.

 • Tre nye hunder syke siden torsdag

  Siden torsdag har Mattilsynet mottatt tre nye meldinger om syke hunder i forbindelse med blodig mage- og tarmsykdom hos hunder. Tilfellene er fra Akershus og Troms. Kartleggingen viser at det er nært 90 ulike hunderaser som har blitt berørt.

 • Antall døde hunder pr. fylke

  Hundesykdommen i Norge har ført til 2 døde hunder i Rogaland, Akershus 7, Møre og Romsdal 2, Aust-Agder 3, Troms 1, Vestfold 7, Buskerud 3, Nordland 1, Sogn og Fjordane 3, Oslo 9, Hedmark 3, og en hund som hører hjemme i Sverige, ifølge Mattilsynet.

 • Seks nye meldinger om syke hunder

  De to siste dagene har det kommet meldinger om seks nye hunder som er rammet av det pågående sykdomsutbruddet. Av de seks har én dødd. Tilfellene er fra Oppland, Østfold, Finnmark og Akershus. 173 hunder er så langt blitt rammet.

 • To syke hunder i Rogaland

  Mattilsynets kartlegging av sykdom blant hunder, viser så langt at det har vært minst 173 tilfeller med blodig diaré siden 1. august. Alle fylker i landet har rapportert om syke hunder. I Rogaland er det registrert to tilfeller, ifølge Mattilsynet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no