Hopp til innhold

Mye regn og kraftige vindkast i Sør-Norge utover dagen

Både på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet vil det i løpet av dagen og natten bli et ufyselig vær med mye regn og kraftig vind.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsler for både Vestlandet, Rogaland, Sørlandet og Østlandet om tiltakende dårlig vær utover onsdagen.

Folk bes om å sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

På Vestlandet og i deler av Rogaland meldes det om vindkast på mellom 27 og 33 meter i sekundet i løpet av ettermiddagen og kvelden, før det roer seg noe. Vinden – som for det meste vil være opp mot stiv og sterk kuling – begynner fra sør og endrer deretter retning til sørvest og vest. De sterkeste vindkastene er ventet i midtre og indre strøk. Dette gjelder også i deler av Møre og Romsdal.

Vinden i disse områdene vil løye utover ettermiddagen, men meteorologene advarer også om flomfare i deler av Vestland onsdag og torsdag på grunn av nedbøren. Vannføringen ventes å øke i både små og store bekker og elver.

På Sørlandet melder meteorologene om mye regn og vind utover dagen. Her vil vindkastene komme opp i nær 25 meter i sekundet i ytre strøk, noe mindre i indre strøk, ifølge farevarslene.

Onsdag ettermiddag og kveld ventes sørvest sterk kuling på kysten og i fjellet, kan hende liten storm både på Sørlandet og på Østlandet. Også her vil vinden minke utover ettermiddagen og kvelden.

Mye vind vil det bli også resten av uka og inn mot helgen, men ikke fullt så mye som på onsdag.
(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no