Myanmar

Oppsummert

Myanmar, tidligere kjent som Burma, er et land i Asia. Etter tiår med militært styre og borgerkrig har reformer siden 2011 ført landet i en mer demokratisk retning. Men landet har fått hard kritikk for folkemord på rohingyaer.

 • Filmskaper fengslet i Myanmar

  En filmskaper er dømt til ett års fengsel i Myanmar for å ha kritisert militæret. Mannen la ut en post på Facebook med skarp kritikk av en upopulær grunnlov fra 2008, som gir militæret hver fjerde representant i nasjonalforsamlingen.

 • Hjelpearbeider skutt i Myanmar

  En hjelpearbeider er skutt av myanmarske sikkerhetsstyrker i den urolige Rakhine, melder AFP. Det er første gang en hjelpearbeider er blitt involvert i voldshendelser i regionen. Personen er fraktet til sykehus.

 • Anklages for krigsforbrytelser

  Amnesty hevder i en rapport at militæret i Myanmar står bak nye krigsforbrytelser mot opprørere som tilhører rohingya-minoriteten i landet.Rapporten er basert på intervjuer med folk fra ulike etniske grupper, bilder, videoer og satellittbilder.

 • Reuters-journalister løslatt

  De to Reuters-journalistene som har sittet fengslet for å ha å rapportert om hærens brutalitet overfor rohingyaene i Myanmar er løslatt, melder Reuters. De to er dermed blant over 6500 politiske fangene som skal løslates i Myanmar tirsdag.

 • Myanmar løslater fanger

  Myanmars president Win Myint sier landet vil løslate over 6.000 fanger i politisk amnesti. Fangene skal løslates tirsdag, ifølge presidentens kontor, skriver nyhetsbyrået Reuters. De ble benådet i april.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no