Hopp til innhold
Mustafa Hasan
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mustafa (18) utvist fra Norge

Oppsummert

Mustafa Hasan (18) innvandret til Norge sammen med familien sin da han var seks år gammel i 2008. Utlendingsnemnda vedtok i 2019 at han skal utvises fra Norge fordi moren hans oppga feil informasjon om nasjonaliteten deres da familien kom til landet.

  • Mustafa Hasan vant i retten

    Mustafa Hasan vant mot Utlendingsnemda i retten. Nå får han saken sin prøvd på nytt, skriver VG.

    I 2019 vedtok UNE at Hasan skulle bortvises fra landet, fordi moren ikke hadde vært ærlig på hvor familien kom fra. Det førte til store protester over hele landet.

  • Dom i Mustafa Hasans sak utsatt

    Dommen i Mustafa Hasans sak mot Utlendingsnemnda (UNE) var ventet denne uken, men er nå utsatt til 29. juli, melder Budstikka.

    – Det er forståelig at det tar tid å skrive dom i en så omfattende sak, i tillegg har vi fellesferie. Jeg har tillit til at retten gjør en grundig vurdering av saken, og så venter vi på dommen når den måtte komme, sier Mustafas advokat Nicolai Skjerdal til avisa.

    Mustafa Hasan foran folkemengden på Eidsvoll plass, søndag ettermiddag.
    Foto: Henriette Mordt / NRK
  • Utreisefristen til Mustafa utsatt

    Utreisefristen til Mustafa Hasan var satt til 1. juli, men er blitt utsatt til 1. september. Det bekrefter hans advokat Nicolai V. Skjerdal til NRK. Forrige fredag var siste dag i rettssaken i Oslo tingrett. Dommen er ventet å komme i midten av juli. Dersom 18-åringen vinner denne saken, vil UNE på nytt behandle saken hans om å få bli i Norge.

    Mustafa Hasan foran folkemengden på Eidsvoll plass, søndag ettermiddag.
    Foto: Henriette Mordt / NRK
  • 11.000 underskrifter for Hassan

    Over 11.000 har undertegnet et opprop til støtte for at Mustafa Hasan (18) må få bli i Norge etter 12 år i Norge. Hasan har fått pålegg fra UDI om å forlate landet innen 1. juli. Fredag skal Redd Barna Oslo overlevere underskriftene til Utlendingsnemnda, sier Mette Grongstad i Redd Barna.

  • Mustafa-saken opp i retten

    I dag skal 18 år gamle Mustafa Hasan møte Utlendingsnemnda i retten for å kjempe for å få bli i Norge. Mustafa kom til Norge som seksåring og bor i Asker. UNE vedtok i 2019 at han skal utvises fra Norge fordi moren ikke var ærlig på hvor de kom fra da familien kom til landet, men Mustafas advokat mener UNE må se bort fra morens handlinger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no