Hopp til innhold
Pervez Musharraf
Foto: RTV/APTN

Musharraf dømt for forræderi

Oppsummert

En pakistansk domstol har dømt landets tidligere president Pervez Musharraf (2001–2008) til døden for høyforræderi. Musharraf tok makten i et militærkupp etter at statsministeren prøvde å avsette ham som forsvarssjef. Han lever nå i eksil i Dubai.

  • Musharraf dømt til døden i Pakistan

    En pakistansk domstol har dømt landets tidligere president Pervez Musharraf til døden for høyforræderi. Musharraf tok makten i et militærkupp i 1999, etter at statsministeren prøvde å avsette ham som forsvarssjef. Han lever nå i eksil i Dubai.

  • Pervez Musharraf stiller til valg

    Pakistans tidligere president Pervez Musharraf sier at han reiser til hjemlandet for å stille som kandidat i valget på ny nasjonalforsamling. De siste årene har han bodd i Dubai for å unngå rettsforfølgelse i Pakistan.

  • Musharraf har forlatt Pakistan

    Pakistans tidligere president Pervez Musharraf forlot natt til fredag landet og fløy til Dubai for å få medisinsk behandling. Rettssakene mot ham har blitt utsatt på grunn av hans helse. Det er ventet at han vil være borte i seks til åtte uker.

Arbeiderpartiets Khalid Mahmood mener bevisene mot tidligere president Prevez Musharraf er svært tynne og tror rettssaken kan bli en flau affære.
Høy sikkerhet utenfor domstolen da tidligere president Pervez Musharraf måtte møte for å høre anklagene mot han.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no