Hopp til innhold
Munch-museet i Bjørvika
Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK

Munch-museet

Oppsummert

Det nye Munch-museet åpnet i Bjørvika i Oslo i oktober etter flere tiår med flytte- og byggeplaner. Samlingen inneholder flere tusen malerier, grafiske trykk og tegninger av kunstneren Edvard Munch.

 • Allereie 60.000 besøkande til Nasjonalmuseet

  Den første veka sidan Nasjonalmuseet opna, har rundt 60.000 besøkt museet. Dei høge tala er ei positiv overrasking for marknadsdirektør Tord Rønning Krogtoft.

  – Vi var førebudd på mykje besøk, men det er enda betre enn vi venta, seier han.

  Det er vanlegvis stor interesse like etter opninga av museum, men dei gode tala kan vere ein indikasjon på korleis turistsesongen blir.

  Krogtoft trur det kan bli ein hektisk og spennande sommar.

  Då Munch-museet opna i fjor, var det 20.000 besøkande. Då var det koronarestriksjonar, og dei kunne ikkje ha fleire på besøk.

  Nasjonalmuseet
  Foto: Iwan Baan / Iwan Baan
 • Nå kan man søke om å få leie det gamle Munchmuseet

  Fra august til desember i år skal det gamle Munchmuseet på Tøyen fylles med kunst og kultur igjen. Oslo kommune skal leie ut lokalene til byens kunst- og kulturaktører og lokale initiativer, og nå er det mulig å søke om plass. Det er i hovedsak museets publikumsarealer som er mulig å leie, men også kontorlokaler vil være tilgjengelige. Fristen for å søke er 5. juni. Uken før, tirsdag 24. mai, arrangeres det et informasjonsmøte i bygget klokken 16.00.

 • Tone Hansen blir ny direktør for Munch-museet

  Direktør ved Henie Onstad Kunstsenter, Tone Hansen (52), overtar for Stein Olav Henrichsen som direktør for Munchmuseet i Oslo, får NRK bekreftet. Aftenposten meldte nyheten først.

  Hansen vant fram mot ti andre søkere i kampen om direktørstillingen. Blant dem var Kurator og leder for utstillingsprogram ved Munchmuseet, Lars Toft Eriksen, kunstnerisk direktør Trude Gomnæs Ugelstad ved Sørlandets Kunstmuseum og kunsthistoriker Ina Johannessen Dibley.

  Nåværende direktør Henrichsen blir sittende som direktør fram til ut september i år. I løpet av sine tolv år i stillingen har han blant annet flyttet museet fra Tøyen til det nye gigantbygget i Bjørvika.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no