Hopp til innhold

Mulig kappkjøring på riksvei 7 – to biler målt til 172 km/t i 80-sone

Politiet gir klar beskjed etter at det tre unge sjåfører mistet lappen etter råkjøring på riksvei 7 i Gol rundt midnatt.

– Det er ikke bra. Jeg skal ikke konkludere, men her snakker vi nok om tre personer som vil være uten førerkortet i lang tid, forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

Tre unge bilførere ble stanset i en laserkontroll på riksvei 7 i Gol rundt midnatt. To av førerne ble målt til 172 kilometer i timen, mens den siste av førerne ble målt til 131 kilometer i timen. Målingen fant sted i 80-sonen.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, men det kan dreie seg om kappkjøring. Alle kan forvente seg en alvorlig reaksjon, sier operasjonslederen.

Operasjonslederen forteller videre at de to raskeste førerne begge var innenfor prøvetiden på sertifikatet, som er to år.

– Det har dessverre vært en trend med mye stygg kjøring i det siste. Ikke bare her, men også i andre politidistrikter. Riksvei 7 er en ulykkesbelastet strekning, og vi kommer til å fortsette med kontroller her, sier Johnsrud.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no