Hopp til innhold
Mandalselva
Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK Luftfoto

Mulig forgiftning i Lindesnes

Oppsummert

Flere personer ble innlagt ved Sørlandet sykehus søndag kveld med mistanke om metanolforgiftning. Analyse fra prøver viste mandag kveld at det likevel ikke er metanol som er årsak til at pasientene har blitt syke. Politiet etterforsker saken.

 • – Inneholdt ikke giftige alkoholer

  Det var ingen giftige alkoholer i spriten som ble drukket av personene fra Mandal i Lindesnes som ble innlagt ved Sørlandet sykehus, søndag kveld. Det opplyser overlege Knut Erik Hovda ved Ullevål sykehus til Fædrelandsvennen.

  Søndag kveld ble flere personer lagt inn på Sørlandet sykehus med det sykehuset fryktet var metanolforgiftning. Politiet etterforsker saken, en person er siktet for brudd på alkoholloven.

  Overlege akuttmedisinsk avdeling ved OUS, Knut Erik Hovda
  Foto: Emma-Marie B. Whittaker / NRK
 • Sykehuset avkrefter metanolforgiftning

  Sørlandet sykehus avkrefter mistanken om at personene som ble innlagt søndag kveld var forgiftet av metanol. Det skriver sykehuset i en pressemelding.

  – Ut fra sykdomsforløp og andre laboratorieprøver var det sterk mistanke om metanolforgiftning. I samråd med Oslo universitetssykehus og Giftinformasjonssentralen gikk vi derfor ut med advarsel for å forebygge mulig skade hos andre, sier fungerende fagdirektør Per Kristian Hyldmo.

  Hyldmo legger til at det er gledelig at mistanken er avkreftet.

  Per Kristian Hyldmo, fungerende fagdirektør ved Sørlandet sykehus
  Foto: Kjetil Samuelsen / NRK
 • Siktet for salg av sprit

  En person er siktet for å ha solgt sprit på Sørlandet, etter at flere personer ble innlagt på Sørlandet sykehus med en hittil ukjent form av forgiftning, søndag kveld.

  Personen har i avhør innrømmet å ha solgt sprit til personer som var på en privat sammenkomst i Mandal lørdag kveld. Politiet har beslaglagt sprit som vil bli undersøkt.

 • Politiet: Person siktet for å ha solgt sprit på Sørlandet

  Politiet har startet etterforsking etter at flere personer ble innlagt på sykehus på grunn av forgifting etter å ha drukket sprit.

  Tirsdag opplyser politiet i en pressemelding at en person er siktet for overtredelse av alkoholloven. Politiet skriver at vedkommende er avhørt og har erkjent å ha solgt sprit til personer som var tilstede på sammenkomsten.

  Ifølge politiet kan hendingen knyttes til en privat sammenkomst i Mandal lørdag kveld.

  – Personene som var tilstede på festen, samt vedkommende som er siktet er godt voksne personer, sier driftsenhetsleder i Vestre Agder driftsenhet, Bernt Mushom.

  Selv om det i dette tilfellet viste seg å ikke være metanolforgiftning vil politiet fortsatt advare mot å drikke alkohol som man ikke kjenner opphavet til.

 • Metanolforgiftning ikke årsak til at flere har blitt syke i Lindesnes

  Flere personer som er innlagt på Sørlandet sykehus med mistanke om metanolforgiftning, er likevel ikke metanolforgiftet. Det viser prøvene som ble analysert i Oslo mandag kveld, opplyser overlege Knut Erik Hovda ved Ullevål sykehus. Årsaken til forgiftningene er så langt ukjent.
  Færre enn fem personer fra Lindesnes-regionen, ble lagt inn på sykehuset søndag kveld.

  Fungerende ordfører Svein Jarle Haugland (KrF) i Lindesnes sa tidligere til NRK at de ikke har oversikt over hvilket miljø dette knyttes til. Han oppfordrer alle om å ikke drikke sprit eller alkohol de ikke kjenner innholdet av.

  Politiet har startet etterforskning av saken.

Flere er innlagt på sykehus med metanolforgiftning på Sørlandet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no