Motivasjonskollektivet

Motivasjonskollektivet

Oppsummert

I Brennpunktdokumentaren "Med tvang skal vondt fordrives" på NRK1 kl 21.30 forteller tidligere beboere ved barnevernsinstitusjonen "Motivasjonskollektivet" om maktovergrep og tvangsbruk.

 • Stengt institusjon driver videre

  Motivasjonskollektivet for barn med adferdsproblemer ved Eidsvold er i drift igjen, få måneder etter at at fylkesmannen i Akershus stengte institusjonen. Nå fungerer stedet som omsorgssenter for 12 enslige asylbarn under femten år, skriver VG.

 • Motivasjonskollektivet må legge ned

  Barnevernsinstitusjonen Motivasjonskollekivet i Eidsvoll, må legge ned korttidsavdelingen. Grunnen er at Fylkesmannen mener forholdet ved avdelingen er uforsvarlig og kan være skadelig for ungdommen som oppholder seg der. Blant annet er Fylkesmannen kritisk til bruken av tvang ved institusjonen

 • – Driver forsvarlig barnevern

  Barne- og familieminister Solveig Horne konkluderer med at Motivasjonskollektivet driver forsvarlig, selv om flere har kritisert institusjonen for bruke unødvendig tvang på beboerne.

 • Fylkesmannen: – Pålegg fulgt opp

  Fylkesmannen fastslår at Motivasjonskollektivet i Eidsvoll har fulgt opp alle pålegg, etter at det ble avdekket alvorlige forhold ved tilsyn av barnevernsinstitusjonen. Samtidig avviser Fylkesmannen å ha drevet med hemmelighold i saken.

 • Ber om stopp av omstridt behandling

  – Jeg forutsetter at BUFetat og statsråden etter denne saken, vil sikre at ingen som har behandlingsopplegg i strid med loven, får oppdrag, sier Karin Andersen (SV).

Mener de ble utsatt for maktovergrep og psykisk terror

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no