NRK Meny
Moske i brann i Sverige
Foto: Anders Kjaersgaard

Moskébranner i Sverige

Oppsummert

Det brant kraftig i en moské i Örebro i Sverige natt til tirsdag. Politiet ser ikke bort fra at det kan dreie seg om ildspåsettelse. Tidligere har flere moskeer i Sverige blitt påtent eller utsatt for hærverk, i Uppsala ble det kastet brannbomber.

 • 20-åring arrestert etter moskébrann

  En person er pågrepet mistenkt for å ildspåsettelse etter moskébrannen i Örebro i Sverige natt til tirsdag, forteller politiet ifølge Aftonbladet. Den mistenkte mannen ble sett i området like etter at brannen startet. Moskéen er delvis nedbrent.

 • Moské totalskadd etter brann

  Deler av en moské i Örebro i Sverige ble totalskadd i brann natt til tirsdag. I en annen del av bygningen er det røyk- og vannskader. Politiet ser ikke bort fra at det kan dreie seg om ildspåsettelse.

  Brann i moséen i bydelen Vivalla i Örebro
  Foto: Kicki Nilsson/TT / NTB scanpix
 • Kan være påsatt

  Det brant kraftig i en moské i Örebro i Sverige natt til tirsdag. Politiet ser ikke bort fra at det kan dreie seg om en ildspåsettelse. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

 • Moskébrann i Örebro

  Det brant kraftig i en moské i Örebro i Sverige natt til tirsdag. En del av bygningen har allerede rast sammen.Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

 • –Kraftig økning i angrep på moskeer

  I fjor ble muslimske forsamlingshus rammet av minst 20 angrep, ifølge SVT. Moskeer ble rammet av blant annet brannstiftelser og knuste vindusruter, hatbrev og islamfobiske budskap. Tidligere har det dreid seg om en håndfull slike hendelser årlig.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no