Hopp til innhold
Mobiltelefon
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Mobilsikkerhet

  • Nkom: Stopper en million svindlersamtaler i måneden

    Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har arbeidet sammen med mobilselskaper for å redusere antall svindelforsøk. Aktørene har innført filtrering i nettet.

    – Tiltakene stopper over en million svindelforsøk hver måned, så det er all grunn til å berømme mobiloperatørene for deres arbeid for å beskytte egne og andres kunder, sier seniorrådgiver i Nkom Johannes Myhre Vallesverd i en pressemelding.

    Både Telenor, Telia, Ice og andre aktører har innført filtrering i nettet som gir svært gode resultater.

    Norge er et av de første landene i Europa som regulerte teleselskapenes plikt til å sperre spoofede samtaler. Ordet spoofing kan oversettes med lureri. I ekom-verden brukes begrepet om illegitim manipulering av telefonnummer.

  • Lett å spore danske mobiltelefoner

    En sikkerhetsbrist hos minst to mobilselskap gjør det lett å spore mange danske mobiltelefoner og deres eiere, skriver avisa Information. Feilen ble avdekket hos operatørene TDC og Teleselskabet 3, og åpner for overvåkning og misbruk.

  • – Ble presset til å svekke mobilsikkerheten

    Beskyttelsen mot mobilavlytting ble bevisst svekket da GSM-standarden ble laget på 80-tallet, sier utviklere til Aftenposten. En forteller at de britiske hemmelige tjenestene ønsket dette for lettere å kunne drive med avlytting.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no