NRK Meny
Toppmøte om mobbing
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Mobbing i skolen

Oppsummert

I Elevundersøkelsen 2016 sier 70 prosent av elevene som blir mobbet ofte, at de blir kalt stygge ting og ertet på en sårende måte. 46 prosent blir holdt utenfor og baksnakket, mens 23 prosent opplever fysisk mobbing.

 • Foreldregruppe mener lærere mobber

  I et anonymt brev til Kvinesdal kommune hevder en gruppe foreldre at elever på en av skolene i kommunen utsettes for krenkende atferd og mobbing av lærere. – Vi forventer at denne bekymringen tas på alvor, står det i brevet gjengitt av Kvinesdal24.

  Mobbing i skolen
  Foto: Marit Aaby Vebenstad / NRK
 • Voldsom økning i mobbesaker

  I løpet av det siste skoleåret har Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder fått inn 102 saker vedrørende mobbing. I fjor og forfjor var tallet seks og fem. Økningen i rapporterte saker skyldes at opplæringsloven ble endret i 2017, skriver Lindesnes avis.

  Mobbing
  Foto: Marit Aaby Vebenstad / NRK
 • Økende grad av mobbing

  9,4% av alle elevene på tiende trinn i Lillesand kommune blir mobbet 2-3 ganger i måneden eller mer i løpet av dette skoleåret. Det er langt over det nasjonale snittet som er på 5,6%, skriver Lillesands-Posten.

  Arnar sitter alene i gangen på skolen
  Foto: NRK Brennpunkt
 • Hordaland på mobbetoppen

  Resultatene fra Elevundersøkelsen 2017 er klar. Den viser at 6,6 prosent av elever på landsbasis har blitt mobbet to til tre ganger i måneden eller oftere, mot 6,3 prosent året før. Landets fylkesmenn har fått 563 meldinger om mobbing. Oslo og Akershus har fått flest (95), mens Hordaland følger på 2. plass med 53.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no