Toppmøte om mobbing
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Mobbing i skolen

Oppsummert

I Elevundersøkelsen 2016 sier 70 prosent av elevene som blir mobbet ofte, at de blir kalt stygge ting og ertet på en sårende måte. 46 prosent blir holdt utenfor og baksnakket, mens 23 prosent opplever fysisk mobbing.

 • Nye tall på mobbing i skolen

  Hver tiende sjuendeklassing i Ringsaker opplever at de mobbes flere ganger i måneden på skolen, skriver HA.
  Det viser den nasjonale elevundersøkelsen. Tallene fra kartleggingen er noe lavere i Hamar, Stange og Løten.

 • Skolene bryter loven

  Aktivitetsplikten er brutt i det store flertallet av mobbesaker meldt inn til fylkesmennene i Innlandet i høst, ifølge Kunnskapsdepartementet. I Oppland er aktivitetsplikten brutt i alle de ferdigbehandlede sakene. 67 prosent i Hedmark.

 • Økning i antall meldte mobbesaker

  I fjor høst ble hele 653 mobbesaker meldt inn til fylkesmennene i Norge. I et flertall av sakene ble det slått fast skolene ikke gjorde for å stoppe mobbingen. I samme periode i 2017 ble det meldt inn 565 saker.

 • Oppholdsforbud Rosenborg skole

  Trondheim kommune vil be politiet gi flere elever forbud mot å oppholde seg ved Rosenborg skole, skriver Adresseavisen. Forbudet skal gjelde ca. ti elever fra andre skoler, og noen elever fra Rosenborg som får andre læringsarenaer dette skoleåret. I begrunnelsen skriver kommunen at elever opplever skolehverdagen som utrygg når disse personene er til stede.

 • Veiledning reduserte mobbing

  Andelen elever som opplevde mobbing ble kraftig redusert etter at 103 skoler fikk ekstern veiledning i regi av Utdanningsdirektoratet. Det viser en NTNU-rapport. Prosjektet blir nå videreført til ytterligere 37 skoler og 16 barnehager.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no