Toppmøte om mobbing
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Mobbing i skolen

Oppsummert

I Elevundersøkelsen 2016 sier 70 prosent av elevene som blir mobbet ofte, at de blir kalt stygge ting og ertet på en sårende måte. 46 prosent blir holdt utenfor og baksnakket, mens 23 prosent opplever fysisk mobbing.

 • Åpner for å tvangsflytte mobbere

  Regjeringen foreslår at elever på videregående skole som blir tatt for mobbing, skal kunne pålegges å bytte skole. – Jeg mener det er riktig å ha denne muligheten i de mest alvorlige sakene sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

  Skolestart for kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Vil forby mobiltelefoner i skolen

  Bystyret i Arendal er rystet over funnene i tilstandsrapporten for grunnskolen i kommunen og vil nå fjerne mobiltelefonene i skoletiden. Rapporten viser at 8,9 prosent av sjuendeklassingene blir mobbet flere ganger i måneden, skriver Agderposten.

  Mobbing
  Foto: Marit Aaby Vebenstad / NRK
 • Elever får medhold i mobbesaker

  Fire av fem elever i Rogaland som har meldt inn mobbesaker til fylkesmannen har fått medhold i at skolene ikke har gjort nok. Fylkesmannen har det siste året mottatt 117 mobbesaker, og elevene har fått medhold i 81 av sakene, som utgjør 84 prosent.

  Mobbing i skolen
  Foto: Marit Aaby Vebenstad / NRK
 • Foreldregruppe mener lærere mobber

  I et anonymt brev til Kvinesdal kommune hevder en gruppe foreldre at elever på en av skolene i kommunen utsettes for krenkende atferd og mobbing av lærere. – Vi forventer at denne bekymringen tas på alvor, står det i brevet gjengitt av Kvinesdal24.

  Mobbing i skolen
  Foto: Marit Aaby Vebenstad / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no