Hopp til innhold
Henrettelse
Foto: Kiichiro Sato / Ap

Mislykket henrettelse i USA

Oppsummert

En henrettelse med nye giftstoffer gikk galt i USA natt til onsdag. Fangen døde ikke av giften, men av hjerteinfarkt 40 minutter senere.

 • Dødsdømt vil ha henrettelse filmet

  En dødsdømt fange vil at henrettelsen hans skal filmes. Fangen er redd for å få en mislykket giftsprøyte slik det skjedde med en annen fange i slutten av april. Da tok prosessen 43 minutter, mot 12 normalt.

 • Blodåre brast under henrettelse

  Den mislykkede henrettelsen av en fange i Oklahoma i USA onsdag, skyldtes ikke feil ved giften, men at en blodåre i lysken brast, viser nærmere undersøkelser i fengselet. Fordi blodåren brast, kom den dødbringende giften ikke inn i fangens blodomløp. Dette ble først oppdaget etter 21 minutter.

 • – Viser kor gale det kan gå

  Den mislykka avrettinga i USA i natt viser kor gale det kan gå når dødsstraff med giftsprøyte blir praktisert, seier rådgjevar i Amnesty Norge, Helle Bjørnstad.

 • Mislykket henrettelse granskes

  Guvernøren i Oklahoma varsler at rutinene rundt henrettelse skal gjennomgås etter at en henrettelse gikk galt i natt. Ifølge fengselsdirektøren hadde den nye gifttypen ikke den ønskede effekten. I stedet døde fangen av hjerteinfarkt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no