Protester i Naypyidaw i Myanmar. Demonstranter holder opp en plakat med et kryss over ansiktet til General Min Aung Hlaing.
Foto: AP

Militærkupp i Myanmar

Oppsummert

I Myanmar (tidligere Burma) ble demokratisk valgte politikere arrestert da militæret grep makten 1. februar 2021. Hæren mener valget var preget av fusk, og sier nye valg vil bli holdt innen ett år. Det har brutt ut store folkelige protester.

  • FN-utsending: 38 drept i Myanmar

    En FN-utsending i Myanmar opplyser at minst 38 demonstranter er drept av sikkerhetsstyrkene i landet. Andre kilder hevder også at over 30 er drept. Filmopptak viser at soldater jager demonstranter gjennom gater og at de banker opp ambulansepersonell.

  • Drept i demonstrasjoner i Myanmar

    I Myanmar er seks personer skutt og drept under demonstrasjoner mot militærkuppet, ifølge AFP. Fire ble drept under en demonstrasjon i Sagaing-regionen, mens to andre ble drept i landets nest største by Mandalay, opplyser leger og redningsarbeidere.

  • Journalister siktet i Myanmar

    I Myanmar har militærjuntaen siktet en fotografer fra Associated Press og fem andre journalister i forbindelse med kuppet i februar, melder nyhetsbyrået AFP. De seks blir blant annet beskyld for å ha spredt frykt og falske nyheter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no