Hopp til innhold
Mikhail Khodorkovsky
Foto: STEFFI LOOS / Reuters

Mikhail Khodorkovskij

Oppsummert

Mikhail Khodorkovskij falt i unåde hos president Vladimir Putin etter å ha støttet russiske opposisjonelle. 20. desember 2013 ble Khodorkovskij løslatt, men to år senere utstedte en russisk domstol arrestordre på mannen som nå lever i eksil i Sveits.

 • Ny politisk offensiv mot Putin

  I Russland står den tidligere oljemagnaten og Putin-kritikeren Mikhail Khodorkovskij bak lanseringen av 24 kandidater til valget i september. Fra London støtter Khodorkovskij kandidatene som han håper vil bli en ny generasjon politikere i Russland.

 • Khodorkovskij kanskje til London

  Den tidligere oljemagnaten og Putin-kritikeren Mikhail Khodorkovskij vurderer å søke asyl i Storbritannia. Det sier han til BBC. En russisk domstol har utstedt arrestordre på han, anklaget for bl.a. å ha organisert drap på en ordfører i Sibir i 1998.

 • Khodorkovskij til Sveits

  Den tidligere oljemagnaten og Putin-kritikeren Mikhail Khodorkovskij, som i jula ble løslatt etter ti år i russisk fengsel, har fått oppholdstillatelse i Sveits.Tillatelsen gjelder for ett år og kan fornyes, opplyser sveitsiske myndigheter til AFP.

 • Khodorkovskij vil

  Den tidligere russiske oljemagnaten Mikhail Khodorkovskij har søkt om oppholdstillatelse i Sveits, ifølge en talsmann. Han fikk visum i Sveits like etter at han ble løslatt i desember.

 • Khodorkovskij-partnar sett fri

  Platon Lebedev, ein tidlegare forretningspartnar av Mikhail Khodorkovskij, er sett fri frå fengsel etter ti år bak murane. Khodorkovskij vart sett fri tidlegare denne månaden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no