Hopp til innhold

Michelin-restauranten Under i Spangereid sier opp alle ansatte

Europas første undervannsrestaurant Under i Lindesnes kommune, legger ned driften og sier opp alle ansatte.

– Vi har fristilt samtlige ansatte, sier daglig leder og eier Stig Ubostad til Fædrelandsvennen. Siste åpningsdag blir 16. desember.

Restauranten i Spangereid åpnet i 2019 i det Snøhetta-designede bygget. Gjestene sitter fem meter under havflaten og har panoramautsikt.

I 2020 fikk restauranten sin første Michelin-stjerne, en stjerne den har beholdt siden.

Årsaken til nedleggelsen oppgis å være et krav fra Arbeidstilsynet om å stoppe ulovlig helgearbeid, samt at restaurantgjestene svikter.

Planen er imidlertid å komme tilbake med et annet konsept i mars neste år.

(NTB)

Eksteriør fra restauranten Under som åpner på Spangereid i Lindesnes
Foto: NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no