NRK Meny
Eksplosjon i St. Petersburg

Metroeksplosjon i St. Petersburg

Oppsummert

Ei bombe gjekk av på metrostasjonen Sennaya Ploshchad i St. Petersburg i Russland måndag 3. april. 14 personar er drepne, inkludert gjerningspersonen.

 • Al Qaida hevder de stod bak bombe

  En mindre kjent gruppe tilhørende Al Qaida-nettverket, Imam Shamil-bataljonen, hevder de utførte angrepet mot t-banestasjonen i St. Petersburg i Russland der 16 ble drept. Uttalelsen ble publisert på et mauritansk nyhetsbyrå, og er ikke verifisert.

 • Avhører ny mistenkt i Russland

  Russisk politi avhører en ny mistenkt etter bombeangrepet mot metroen i St. Petersburg. Det opplyser kilder nær etterforskningen til Reuters. 14 personer ble drept og 50 såret i angrepet på metroen.

 • Skal ha blitt utvist fra Tyrkia

  Den 22 år gamle mannen som antas å ha stått bak selvmordsangrepet i St. Petersburg, ble utvist fra Tyrkia i fjor, ifølge en tyrkisk sikkerhetskilde. Han skal deretter ha blitt utvist til Russland for brudd på visumregelverket, sier en kilde til AP.

 • Åtte pågrepet i Russland

  Antallet personer russiske myndigheter har pågrepet i etterkant av angrepet mot en metrostasjon i St. Petersburg har steget til åtte, ifølge russisk politi. Den 22 år gamle mannen som gjennomførte angrepet skal ha blitt drept i eksplosjonen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no