NRK Meny
Kvinne med meslingar
Foto: Wellcome Images

Meslingutbrudd

Oppsummert

Siden starten av 2014 har 22.000 tilfeller av meslinger i sju europeiske land blitt rapportert til Verdens helseorganisasjon (WHO). I februar døde en 18 måneder gammel gutt i Tyskland av sykdommen.

 • Helsebyråd minner om barnevaksine

  Helsebyråd i Oslo Inga Marte Thorkildsen (SV) går ut med en ekstra oppfordring til foreldre om å vaksinere barna. – De siste dagers medieoppslag om meslingtilfeller, også i en barnehage i Oslo, gjør at vi nå går ut med denne oppfordringen, sier hun.

 • 6-åring smittet av meslinger

  En seks år gammel jente er smittet av meslinger i Lunner kommune i Oppland, melder TV2. Jenta var ikke vaksinert og har ikke vært på reise. Det var Avisen Hadeland som først omtalte saken. Meslinger kan være dødelig, men kan unngås med vaksinasjon.

 • Oppfordrer til tidligere vaksine

  Nordmenn som skal til utlandet med spebarn under 15 måneder bør vurdere å ta meslingvaksinen tidligere, ifølge Folkehelseinstituttet. I Norge blir de fleste vaksinert når de er 15 måneder. Flere europeiske reisemål har for tida meslingutbrudd.

 • Meslingutbrudd i Danmark

  Seks personer i Nordsjælland har i løpet av to uker blitt smittet med meslinger, skriver den danske avisen BT. Utbruddet skal startet etter at en uvaksinert treåring ble smittet i starten av mai.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no