Hopp til innhold
Flyktninger på Svinesund
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Menneskesmugling

Oppsummert

Menneskesmugling, organisert illegal flytting av mennesker fra et land til et annet, ofte mot høy betaling under livsfarlige forhold. Et økende antall flyktninger i verden ønsker bedre livsvilkår, så menneskesmugling er i kraftig vekst. (SNL)

  • Nettverk som drev med menneskesmugling avslørt

    Tysk politi har med hjelp fra franske og belgiske myndigheter rullet opp et av de største nettverkene som smugler migranter over Den engelske kanal, fra Frankrike til Storbritannia. Et irakisk-kurdisk nettverk skal ha smuglet ulovlige migranter fra Midtøsten og Øst-Afrika over kanalen i «oppblåsbare båter i dårlig kvalitet». Det melder Det europeiske politibyrået, ifølge AFP.

  • Fly med 300 indere holdt igjen i Frankrike – mistanke om menneskesmugling

    Franske myndigheter har satt et charterfly som skulle til Nicaragua med 303 indiske passasjerer, på bakken etter mistanke om menneskesmugling.

    Det melder franske medier, blant dem BFM TV og France 3, fredag.

    Flygingen skjedde i regi av et rumensk charterselskap. Flyet kom fra Dubai torsdag og landet på den lille Vatry-flyplassen øst for Paris for en teknisk undersøkelse da politiet grep inn, opplyser franske myndigheter.

    – Ankomsthallen på Vatry-flyplassen ble omgjort til et venteområde med senger slik at passasjerene skulle få det best mulig, uttaler myndighetene.

    De legger til at det er igangsatt en juridisk etterforskning av omstendighetene og formålet med flyreisen.

    Flyet skulle videre med de 303 indiske passasjerene til Nicaragua.

    (©NTB)

  • Tyskland forlenger grensekontrollene

    Tysklands innenriksminister sier kontrollen på grensen mot Polen, Tsjekkia og Sveits blir forlenget med minst to måneder etter 15. desember.

    – Tiltakene våre fungerer. Kampen mot skruppelløse menneskesmuglere, som brutaliserer andre menneskers liv, lykkes, sier Nancy Faeser til den tyske avisen Rheinische Post fredag.

    Mandag forlenget Faeser grensekontrollen til 15. desember. Ifølge departementet hennes er det avdekket rundt 3300 urettmessige innreiser, mens rundt 1100 urettmessige innreiser er hindret siden grensekontrollen ble innført 16. oktober.

    – Det viser at disse tiltakene virker og vil fortsette å virke, sier en talsperson.
    (NTB)

  • Varebil med 33 migranter stoppet i Tsjekkia

    Varebilen ble stanset nær grensen til Slovakia, ifølge tsjekkisk politi. Den antatte menneskesmugleren ble pågrepet og er siktet for å ha hjulpet migrantene å passere grensen ulovlig. 10 av de 33 i varebilen var barn.

    Migrantene bringes tilbake til Slovakia i henhold til en avtale mellom landene.

    For to uker siden ble en varebil stanset i området med 27 migranter om bord.

  • Fem mistenkte menneskesmuglere arrestert på Kypros

    Kypriotisk politi har arrestert fem syrere under er operasjon for å slå ned på menneskesmugling. Mennene er mistenkt for å være medlemmer av en kriminell organisasjon som driver med menneskesmugling.

    Dagen før ble et dusin migranter funnet i et kondemnert leilighetskompleks på øya.

    Myndighetene venter flere arrestasjoner fremover.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no