Flyktninger på Svinesund
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Menneskesmugling i Europa

 • Menneskesmuglere arrestert i Belgia

  Belgisk politi har arrestert ti personer, mistenkt for å ha smuglet immigranter til Storbritannia. 27 migranter ble funnet under politiaksjonen i går i byen Wetteren, omtrent fire mil nordvest for Brussel.

 • Ungarn: Dømt for menneskesmugling

  I Ungarn er fire menn dømt til 25 års fengsel for menneskesmugling. De er kjent skyldig i å ha stengt 71 flyktninger inne i en lastebil og forlatt bilen på en motorvei i 2015. Alle de 71 menneskene døde av mangel på luft og ble funnet to dager senere.

 • 17 pågrepet for menneskesmugling

  17 personer er pågrepet og siktet for å ha smuglet flere titall migranter over grensen fra Serbia og inn i Kroatia og dermed inn i EU. Pågripelsene har skjedd i en felles operasjon med serbisk og kroatisk politi, opplyser serbisk politi ifølge NTB.

 • Båt med flyktningar til Romania

  68 asylsøkarar blei stoppa av den rumenske kystvakta då dei prøvde å kome seg inn i landet over Svartehavet. Det var to tyrkiske menneskesmuglarar ombord, melder AFP. Romania fryktar at dette kan bli ei ny rute for flyktningar som vil til Europa.

 • Dømt for migranthjelp, anker dommen

  En fransk bonde og aktivist, Cedric Herrou får fire måneders betinget fengsel for å ha hjulpet migranter over grensen fra Italia til Frankrike. Herrou vil anke dommen til en høyere rettsinstans, medler AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no