NRK Meny
MYANMAR-STUDENTS/ Local people fire slingshots towards a police line after the violence in Letpadan
Foto: Soe Zeya Tun / Reuters

Menneskerettigheter i Myanmar

Oppsummert

De siste dagene har det vært harde sammenstøt mellom demonstranter og politi i Myanmar og FN er bekymret over utviklingen.

 • Suu Kyi lover like rettigheter

  Fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi lover respekt og like rettigheter for alle opprørsgrupper i Myanmar. – Landet har en unik mulighet til å ende flere tiår med etnisk opprør, sier hun. Talen kom under fredskonferansen som startet i dag.

 • Politiske fanger benådet i Myanmar

  President Htin Kyaw har benådet minst 63 politiske fanger i forbindelse med landets tradisjonelle nyttårsfeiring. Det melder en menneskerettsgruppe i Myanmar. Dette er den første politiske handlingen til Htin Kyaw siden han ble tatt i ed.

 • Over 100 løslatt i Myanmar

  Over 100 politiske fanger er løslatt i Myanmar de siste dagene, på ordre fra landets nye de facto leder, Aung San Suu Kyi. Rundt 60 av de løslatte er studentdemonstranter som har sittet i varetekt i over ett år, melder AP.

 • Myanmar løslater studentaktivister

  En domstol i Myanmar har besluttet at 69 studentaktivister skal løslates fra fengsel. Løslatelsen skjer som følge av Aung San Suu Kyis lovnad om at den nye regjeringen i landet skal prioritere å løslate aktivister og politiske fanger, melder AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no