NRK Meny
Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet under Framtidskonferansen som arrangeres av tankesmien Agenda i Oslo tirsdag.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Meningsmålinger

Oppsummert

Arbeiderpartiet går frem 1,9 prosentpoeng til 25,2 prosent, mens Høyre går tilbake 2,3 prosentpoeng til 25,1 prosent på NRKs partibarometer for april.

 • Ny måling viser rødgrønt flertall

  Opposisjonenen får 89 mandater i NRKs partibarometer for april, mens de tre regjeringspartiene får 80. Det er første gang siden desember det er rødgrønt flertall. Ap får 25,2 og Høyre 25,1 prosent. Både Venstre og KrF havner under sperregrensen.

 • Frp og Rødt frem på måling

  Frp går fram hele 4,7 prosentpoeng på en fersk meningsmåling Norfakta har laget for Nationen og Klassekampen. Rødt fram ett prosentpoeng og havner godt over sperregrensen. De to partienes framgang kommer i kjølvannet av stormen rundt Sylvi Listhaug.

 • KrF under sperregrensen

  KrF får en oppslutning på 3,2 prosent på meningsmålingen for mars som Norstat har gjennomført for NRK, ned 0,7 prosentpoeng fra februar. Det er KrF dårligste resultat i NRK-mplinger. Sp får sin høyeste oppslutning med 12,3 prosent.

 • KrF over sperregrensen

  KrF er over sperregrensen i ny måling, men velgerne er splittet i spørsmålet regjeringsdeltakelse. I VGs partibarometer for mars er Høyre stadig Norges største parti med 28 prosent oppslutning. Ap går ned 0,6 til 23,4 prosent.

 • Ap frem på ny måling

  Etter flere krisemålinger har Arbeiderpartiet snudd den nedadgående kurven, og går nå fram med 1,8 prosentpoeng på en ny meningsmåling utført av Norstat for Vårt Land. Høyre er landets største parti på målingen med en oppslutning 28,8 prosent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no