NRK Meny
Finansminister Siv Jensen
Foto: SAUL LOEB / AFP

Meningsmålinger

Oppsummert

Arbeiderpartiet går tilbake med 0,5 prosentpoeng til 23,2 prosent på Ipsos' aprilmåling for Dagbladet. Aps oppsluting er 4,2 prosentpoeng dårligere enn ved stortingsvalget for sju måneder.

 • Trøbbel for Ap i fersk måling

  I partimålingen Norstat har laget for NRK har Arebiderpartiet en nedgang i oppslutningen på 2,6 prosentpoeng fra mai til juni. Høyre går mest frem på målingen med 2,1 prosentpoeng. Likevel har ikke de borgerlige flertall på Stortinget.

 • Fleirtal for regjeringsskifte

  Både Høgre og Frp går attende på ei ny TV 2-måling. Samtidig slår Raudt til med rekordhøg oppslutning, og sikrar fleirtal for Ap, Sp, Raudt og MDG. Målinga er gjort av Kantar TNS.

 • Rødt over sperregrensen

  Partiet Rødt er for første gang i historien over sperregrensen på Poll of polls gjennomsnitt av meningsmålinger for april. Partiet får i snitt 4,3 prosent på målingene. Rødts fremgang fører også til at det er rødgrønt flertall på målingene.

 • Frp kraftig tilbake på måling

  Fremskrittspartiet går tilbake med 4,8 prosentpoeng til 16 prosent på en meningsmåling Ipsos har gjort for Dagbladet. Frp hadde høy oppslutning i mars etter Listhaug-saken. Sënterpartiet går frem med 1,7 prosentpoeng til 11,9 prosent.

 • Ny måling viser rødgrønt flertall

  Opposisjonenen får 89 mandater i NRKs partibarometer for april, mens de tre regjeringspartiene får 80. Det er første gang siden desember det er rødgrønt flertall. Ap får 25,2 og Høyre 25,1 prosent. Både Venstre og KrF havner under sperregrensen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no