Kongressbygningen i Washington
Foto: Zach Gibson / AFP

Mellomvalg i USA 2018

Oppsummert

Demokratene har tatt over flertallet i Representantenes hus med 235 av 435 seter, etter mellomvalget i november. Republikanerne økte samtidig sitt flertall i Senatet fra 51 til 53 av 100 plasser. I Nord-Carolina er resultatet ikke klart.

 • Russisk trollbyrå angrep USA-valg

  USAs Cyber Command avbrøt forsøk fra en russisk trollfabrikk som prøvde å påvirke amerikanske velgere på valgdagen 6. november i fjor, melder Washington Post. Angrepet skal ha kommet fra byrået i St. Petersburg som også var aktivt ved 2016-valget.

 • Demokratene knep mandat i USA

  Resultatet av valget i USA i november er ennå ikke klart. I California har Demokratene har vunnet nok et sete i Representantenes hus. I Nord-Carolina er resultatet så hårfint at det må granskes før det kan godkjennes.

 • Motarbeider demokratisk guvernør

  Republikanerne i Wisconsin bruker flertallet de har i delstatsforsamlingen til å vingeklippe den nyvalgte demokratiske guvernøren. Flertallet går inn for reformer som vil begrense guvernør Tony Evers makt allerede før han tiltrer.

  Wisconsin demonstrasjoner utenfor delstatsforsamlingen
  Foto: John Hart / AP
 • Datainnbrudd hos Republikanerne

  Ukjente hackere skal ha gjennomført et datainnbrudd hos den republikanske valgkampkomiteen i Representantenes hus i forbindelse med mellomvalget tidligere i år. Etterforskning er iverksatt, og det er ukjent hvem som står bak, melder NTB.

 • Republikansk senator fra Florida

  Demokraten Bill Nelson erkjenner å ha tapt for republikaneren Rick Scott i det svært jevne senatorvalget i Florida etter en manuell omtelling av stemmene. Omtellingen ga Scott en ledelse på 10.000 stemmer, opplyste den lokale valgkommisjonen søndag.

  Tellekorps i Florida, mellomvalg 2018, hpndtelling
  Foto: Wilfredo Lee / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no