NRK Meny
Kongressen i Washington DC
Foto: SAUL LOEB / AFP

Mellomvalg i USA 2018

Oppsummert

I november er det mellomvalg i USA. En meningsmåling gjort for CNN i februar viste at 54 prosent sier de vil stemme på en demokrat, mens 38 prosent støtter en republikaner. Dermed øker sjansen for at demokratene kan få flertall i Kongressen.

 • Dårlig nytt for Trump fra lokalvalg

  Svært få stemmer skiller demokratene og republikanerne under spesialvalget i Pennsylvania. Det tyder på at president Donald Trumps popularitet har minsket i den tradisjonelt republikanske delstaten.

 • Demokratene sier de har vunnet

  Demokraten Conor Lamb hevder at demokratene har vunnet suppleringsvalget vest i Pennsylvania, melder Reuters. Da 99 prosent av stemmene var talt opp, var det færre enn 100 stemmer som skilte kandidatene i valget om en plass i Representantenes hus.

  Conor Lamb
  Foto: Drew Angerer / AFP
 • Dødt løp i symbolsk viktig valg

  Svært få stemmer skiller demokraten Conor Lamb og republikaneren Rick Saccone, som kjemper om en plass i Representantenes hus i USA i suppleringsvalget i Pennsylvania, melder NTB.

 • Demokrater fram i ny CNN-måling

  En meningsmåling for CNN viser at 54 prosent sier de vil stemme på en demokrat ved kongressvalget i november, mens 38 prosent støtter en republikaner. Dermed øker sjansen for at demokratene kan ta kontroll over både senatet og representantenes hus.

 • Støtter Mitt Romney som senator

  Mandag kveld lokal tid skriver Donald Trump på Twitter at han støtter Mitt Romneys politiske comeback. Senatorkandidaten har lenge vært en sterk kritiker av presidenten.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no