NRK Meny
Kongressen i Washington DC
Foto: SAUL LOEB / AFP

Mellomvalg i USA 2018

Oppsummert

I november er det mellomvalg i USA. En meningsmåling gjort for CNN i februar viste at 54 prosent sier de vil stemme på en demokrat, mens 38 prosent støtter en republikaner. Dermed øker sjansen for at demokratene kan få flertall i Kongressen.

 • Erklærer valgseier i Ohio

  I suppleringsvalget i Ohio erklærer republikaneren Troy Balderson å ha vunnet over demokraten Danny O'Connor. Men valgresultatet er så jevnt at det ikke har blitt utropt noen vinner ennå, melder AP.

 • Advarer mot kinesiske mobiler

  Det demokratiske partiet i USA advarer kandidater ved valget i november om ikke å bruke kinesiske Huawei- eller ZTE-mobiler fordi de anses å være en sikkerhetsrisiko. Det opplyser kilder i partiet til Reuters.

 • Nykommer slo ut politisk veteran

  Ein ung Bernie Sanders-tilhenger uten politisk erfaring slo i natt ut den erfarne demokraten Joe Crowley i nominasjonsvalget i New York. Crowley var regnet som kandidat til å bli speaker i Representantenes hus, men tapte for Alexandria Ocasio-Cortez.

  Alexandria Ocasio-Cortez
  Foto: Scott Heins / AFP
 • Romney nominert i Utah

  Republikanren Mitt Romney vant partiets nominasjonsvalg i delstaten Utah i natt. Det er, ifølge nyhetsbyrået AP, ventet at han vil seire når Utah velger ny senator i november.

  Mitt Romney med barnebarnet Dane Romney
  Foto: Rick Bowmer / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no