Mellomvalg i USA 2018

Oppsummert

Demokratene har tatt over flertallet i Representantenes hus etter mellomvalget. Samtidig øker Republikanerne sitt flertall i Senatet etter valget 6. november.

 • Ber motstander holde seg unna

  Den demokratiske senatoren Bill Nelson ber Floridas republikanske guvernør Rick Scott om å slutte å blande seg i opptellingen av stemmene i mellomvalget. De to kjemper om setet i Senatet, og det er så lite som skiller dem at stemmene telles på nytt.

 • Demokratene vant flere seter

  Demokratenes flertall i Representantenes hus blir gradvis større etter hvert som stemmeopptellingen fullføres etter mellomvalget i USA. Så langt er det avklart at Demokratene har vunnet minst 32 nye seter, de trengte 23 for å få flertall.

 • Demokratenes flertall vokser

  Demokratenes flertall i Representantenes hus blir gradvis større etter hvert som stemmeopptellingen fullføres etter mellomvalget i USA, melder AP. Demokratene trengte bare 23 nye seter for å vinne flertallet i Huset, så langt har de vunnet minst 32.

  Nancy Pelosi, Steny Hoyer, Barbara Lee, G.K. Butterfield
  Foto: Jacquelyn Martin / AP
 • Demokratene vant i Arizona

  Opptellingen etter forrige ukes mellomvalg i USA har resultert i at demokratene har vunnet et sete i senatet fra Arizona. Demokraten Kyrsten Sinema overtar plassen etter den republikanske Trump-kritikeren Jeff Flake som ikke stilte til gjenvalg.

  Kyrsten Sinema
  Foto: Rick Scuteri / AP
 • Trump ber Florida avslutte telling

  President Donald Trump oppfordret mandag valgmyndigheten i Florida til å avslutte omtellingen av stemmer i delstaten, og utrope den republikanske kandidaten Rick Scott til vinner. Trump sier det er levert mange falske stemmesedler.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no