Drap åsted Mehamn
Foto: André Bendixen / NRK

Mehamn-drapet

Oppsummert

Islandske Gísli Thor Thorarinsson (40) ble skutt og drept i Mehamn i april 2019. Thorarinssons halvbror (35) er dømt til 5 års fengsel for uaktsomt drap etter at lagmannsretten satte ned straffen fra 13 til 5 år.

 • Straffen satt ned fra 13 til fem år

  Islendingen som skjøt og drepte sin bror fikk fullt gjennomslag da han anket saken. Et knapt flertall i lagmannsretten mener det var et uaktsomt drap. Forsvarer klarte å overbevise retten om å sette ned straffen fra 13 års fengsel til bare fem år.

 • Krever 13 år for Mehamn-drapet

  37-åringen som er tiltalt for drapet på sin storebror i Mehamn, bør dømmes til 13 års fengsel. Det sier aktor Torstein Lindquister. 40 år gamle Gisli Thor Thorarinsson døde av et hagleskudd i lysken. Aktor avviser at skuddet var et uhell.

 • Kompiser vitnet om drapstiltalt

  Venner av den drapstiltalte klandrer seg selv for at de ikke gjorde mer for å forhindre drapet i Mehamn i fjor. Vennene festet med den tiltalte kvelden og natta før drapet. Han snakket om å drepe broren sin, men ingen tok truslene helt bokstavelig.

 • Sa ikke at drapsmannen hadde rømt

  Politiet fikk ikke vite at drapsmannen hadde forlatt åstedet da de fikk melding om drapet i Mehamn i april i fjor. Ambulansepersonellet måtte vente på politiet før de kunne gå inn i huset der skuddene falt. Det ble belyst under rettssaken i går.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no