Nedbemanning i Amedia
Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Mediekonsernet Amedia

Oppsummert

Norges nest største mediekonsern, Amedia, blir solgt. Det har 2400 ansatte. Det eier 62 abonnementsaviser over hele landet. LO har de siste årene eid 35,65 prosent av aksjene, mens Telenor har eid mest med 44,2 prosent.

 • Arnstad slutter i Se og Hør

  Etter 26 år i Aller Media slutter Ellen Arnstad som konsernredaktør og sjefredaktør i Se og Hør. – Jeg skal begynne mitt jobbliv nummer to. Det er en god timing og jeg er fortsatt bare 51 år, sier Arnstad i et intervju med Kampanje.

 • Vil selge flere mediebedrifter

  LO og Telenor forsøker nå også å selge Budstikka, Nettavisen og NTB, etter salget av aviskonsernet Amedia, skriver Dagens Næringsliv. Sparebankstiftelsen DNB kjøpte i februar mediekonsernet Amedia for 395 millioner kroner fra LO, Telenor og Fritt Ord.

 • LO snuser på nye medieinvesteringer

  LO har satt ned et eget utvalg som vurdere nye investeringer for å bidra til økt mangfold i norsk presse. Både Dagsavisen og Vårt Land går ut med aksjetilbud til LO, som har solgt seg ut av Amedia, men som fortsatt skal eie medier (Klassekampen).

 • Bedre resultat etter Amedia-kutt

  Til tross for nedgang i inntektene på mer enn en halv milliard kroner, presenterte mediekonsernet Amedia et resultat for fjoråret som er 690 millioner kroner bedre enn i 2014.Inntektene gikk ned, men kostnadene ble redusert mer enn inntektsnedgangen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no