Hopp til innhold
Mc-sykkel med skader etter kollisjon
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

MC-ulykker

  • Kvinne i 70-årene tiltalt for uaktsomt drap etter ulykke i Mandal

    En kvinnelig bilfører i 70-årene er tiltalt for uaktsomt drap etter en kollisjon der en MC-fører omkom på E39 i Mandal i 2022.

    – Statsadvokaten har tatt ut tiltale. Hun er tiltalt for uaktsomt drap og brudd på vegtrafikkloven paragraf tre om aktsomhet i trafikken. sier politiadvokat Hellek Rue til Lindesnes avis.

    Ulykken skjedde 31. juli 2022. En 53 år gammel mann omkom da motorsykkelen han kjørte frontkolliderte med en bil som hadde en campingvogn på slep. Ulykken skjedde Ulvegjelet i Mandal.

    Straffesaken mot kvinnen er ikke berammet.

    (NTB)

  • To alvorlige ulukker på E16

    Det har laurdag ettermiddag vore to alvorlege ulukker der motorsyklar har vore involvert på E16 i Buskerud og Hedmark.

    Først fekk politiet melding om at ein MC-førar hadde køyrd ut ved Kongsvinger.

    Kort tid etter kom meldinga om at ein motorsykkel hadde kollidert med ein bil ved Sundvollen i Buskerud. Bilen tok fyr og er heilt utbrent.

    I begge tilfella melder politiet no at ulukkene framstår som alvorlege.

    I Hole var det ein vaksen og to barn i bilen som tok fyr, desse er fysisk uskadde.

    Trafikkulykke ved Sundvollen i Hole
    Foto: Ole Edvin Tangen
  • Tenåringsjente alvorlig skadd etter motorsykkelulykke i Våler

    En motorsykkel kjørte av fylkesvei 115 i Våler kommune i Østfold fredag ettermiddag. En jente i tenårene er alvorlig skadd.

    – En lettmotorsykkel har kjørt ut ved Skjønnerød. Ambulanse og politi er på stedet. En jente i tenårene er alvorlig, men ikke livstruende skadd, skriver politiet i Øst på X/Twitter.

    Operasjonsleder Terje Norang i Øst politidistrikt sier til Moss Avis at jenta blir ivaretatt av helsepersonell og kjøres til Kalnes. Jenta skal ha vært ved bevissthet når nødetatene nådde fram til stedet, ifølge Norang. (NTB)

  • Dom for uaktsomt drap på Askøy blir stående

    En mann ble sist måned dømt for uaktsomt drap etter en motor­sykkel­ulykke på Askøy høsten 2021. Hans kamerat døde, og eieren ble selv alvorlig skadd.

    Dommen er nå rettskraftig, bekrefter både politiet og den dømtes forsvarer til Bergens Tidende.

    – Han erkjente overlatelses­medvirkning, altså at han skal ha gitt en nøkkel til kompisen, som så kjørte. Han vet at han dermed har et ansvar, og det har han tatt, sier forsvarer Johannes Romstad til avisen.

    Han påpeker at klienten ble frifunnet for anklagen om ikke å ha hjulpet til i etterkant av ulykken.

    Tiltalen ble i forkant av rettssaken endret fra å handle om brudd på vegtrafikkloven til å gjelde det mer alvorlige uaktsom forvoldelse av en annens død.

    – At han ikke anker, er fordi han ikke orker den store belastningen med å kjøre et årelangt prinsippløp rundt det rent juridiske, sier Romstad.

    Det var i 2021 at to menn havnet på sykehus etter en motorsykkelulykke på Askøy. Den yngste, en 42-åring, døde av skadene etter noen dager. Det var ingen øyenvitner til ulykken, og politiet vet ikke hvem som kjørte.

    (NTB)

  • To på MC skadet i ulykke

    To personer ble skadet i en motorsykkelulykke i Askim i Indre Østfold mandag kveld. En av dem er alvorlig skadet, melder Øst politidistrikt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no