Mauritius
Foto: ScanStock

Mauritius

Oppsummert

12. mars feirer Mauritius at det er 50 år siden landet ble uavhengig.

 • Lover erstatning etter tankerhavari

  Selskapet som opererte oljetankeren «MV Wakashio», som grunnstøtte på et korallrev ved Mauritius 25. juli, lover å bidra med 85 millioner kroner etter utslippene. Over tusen tonn olje antas å ha lekket ut fra skipet, som brakk i to etter havariet.

  Tankskipet MV Wakashio har gått på grunn utanfor Mauritius og lekk olje ut i sjøen
  Foto: Greenpeace Africa
 • Mauritius krever erstatning

  Øystaten Mauritius krever at Japan punger ut 1,3 milliarder mauritiske rupier, rundt 300 millioner kroner, for å hjelpe fiskere som er rammet av oljesølet fra det japanske skipet som gikk på grunn i juli. Over 1000 tonn olje har lekket ut i havet.

 • Demonstrasjoner på Mauritius

  På Mauritius demonstrerte lørdag titusner mot regjeringens trege respons etter at et japansk skip gikk på grunn utenfor kysten av den afrikanske øystaten, melder AP. Grunnstøtingen på et korallrev forårsaket et større oljeutslipp.

 • Havarert skip senkes

  Arbeidet med å senke forpartiet av lasteskipet som forliste på et korallrev utenfor Mauritius, startet torsdag. Over 1.000 tonn olje lekket ut av det japanske skipet og forurenset et vernet område på kysten av landet. Søndag brakk skipet i to deler.

  Mauritius Oil Spill
  Foto: Gwendoline Defente / AP
 • Kaptein på oljetanker arrestert

  Myndighetene på Mauritius har arrestert den indiske kapteinen på den havarerte oljetankeren "MV Wakashio", melder AFP. Skipet grunnstøtte 25. juli, og siden da har 1000 tonn olje lekket ut ved øygruppa, som tiltrekker turister fra hele verden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no